Ικανοποίηση στην εστίαση στον Αλμυρό

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-21, 13:48:13
Ικανοποίηση στην εστίαση στον Αλμυρό

 Καθολική η συμμετοχή των καταστηματαρχών στην κινητοποίηση - Τι περιμένουν οι επαγγελματίες 

Διάχυτη ικανοποίηση υπάρχει στον Σύλλογο Καταστηματαρχών Ψητοπωλείων Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού για την κινητοποίηση της περασμένης Δευτέρας για τα νέα αυστηρά μέτρα της πανδημίας που μετατρέπουν σε χωροφύλακες τα καταστήματα εστίασης και απειλούν με εξαφάνιση τις επιχειρήσεις λόγω των αυστηρών προστίμων αλλά και των εξαιρετικά χαμηλών τζίρων.

Στον Αλμυρό δεν λειτούργησε κανένα κατάστημα και η συμμετοχή ήταν καθολική. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Μπακίρης λέει ότι όλοι οι καταστηματάρχες ήταν έξω από τα μαγαζιά τους με το προσωπικό και δεν εξυπηρετούσαν τους καταναλωτές, αντίθετα ενημέρωσαν για την κινητοποίηση και τους λόγους της.

Το μόνο δυσάρεστο ήταν ότι δεν ακολούθησαν οι φούρνοι στο κομμάτι τους που αφορά στις υπηρεσίες take away και τον καφέ, γεγονός που ξένισε.

Για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν, ο ίδιος λέει ότι για την εστίαση δεν υπάρχει καμία διαφορά. Η μειωμένη κίνηση συνεχίζεται και οι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι δεν θα αλλάξει κάτι, αφού χειρότερη απ’ ότι είναι σήμερα η εικόνα στα καταστήματα δεν μπορεί να είναι.

Ο επιχειρηματικός κόσμος βρίσκονται σε αναμονή προκειμένου να δει αν θα ληφθούν μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις τους που επιβιώνουν μέσα σε πρωτοφανές κλίμα οικονομικής ασφυξίας.

Ο κ. Μπακίρης λέει ότι από τις 19:00 και μετά κάθε μέρα οι δρόμοι ερημώνουν και δεν κυκλοφορεί κανένας πολίτης στους δρόμους. «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο τρίμηνο μέχρι τον Φεβρουάριο. Ισως το χειρότερο της πανδημίας. Είμαστε σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία μας και αν απαιτηθεί, θα προχωρήσουμε και σε άλλες κινητοποιήσεις», αναφέρει.

Οι επιχειρήσεις της εστίασης διαμαρτύρονται για τη βίαιη αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού κόσμου, με αποτέλεσμα τη συντριβή μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεγάλων επιχειρήσεων.

Ζητούν αναπροσαρμογή των προστίμων, συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων στις αρμόδιες επιτροπές, μείωση των ενοικίων για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία και παράταση μισθώσεων και απαγόρευση εξώσεων.

Ακόμη, ζητούν απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών, μείωση του ΦΠΑ στο 6%, μείωση φορολογικών συντελεστών, συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων, μετάθεση όλων των ρυθμίσεων στο τέλος της πανδημίας.

Στο διεκδικητικό τους πλαίσιο περιλαμβάνεται ακόμη η αναστολή ασφαλιστικών υποχρεώσεων, η επαναφορά των 129 δόσεων για τις ήδη υφιστάμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, η ενίσχυση των προγραμμάτων ρευστότητας με νέα επιστρεπτέα προκαταβολή, η άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
1
=