Παράταση στον ανάδοχο για τη στεγασμένη λαϊκή

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-21, 12:46:23
(φωτογραφία:αρχείο)
Παράταση στον ανάδοχο για τη στεγασμένη λαϊκή

 Στις 24 Δεκεμβρίου προβλέπεται η ολοκλήρωση του έργου 

Δίμηνη παράταση έως τις 24 Δεκεμβρίου δόθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού για την ολοκλήρωση του έργου «Κατασκευή στεγασμένου χώρου λαϊκής αγοράς».

Η παράταση δόθηκε, καθώς ο ανάδοχος αιτήθηκε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για τη σύνταξη και έγκριση του 3ου ανακεφαλαιοποιητικού πίνακα και τις μελέτες εφαρμογής ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών και περιβάλλοντα χώρου.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.235.040,00 ευρώ, ενώ ο συμβατικός προϋπολογισμός είναι 552.033,10 ευρώ με τον ΦΠΑ.
Η υπογραφή του συμφωνητικού για το έργο έγινε στις 24 Απριλίου 2019 με χρονική διάρκεια περαίωσης τους 12 μήνες και ήδη έχουν δοθεί δύο παρατάσεις.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την ικανοποίηση του αιτήματος του αναδόχου, καθώς η Υπηρεσία έκρινε ότι οι λόγοι που επικαλείται είναι βάσιμοι και δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα του ιδίου.

Το έργο κατασκευάζεται στα πρότυπα της λαϊκής αγοράς Φαρσάλων. Βρίσκεται στη θέση Πλατάνια ανατολικά από την έκταση όπου λειτουργεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη.

Η λαϊκή θα είναι σκεπαστή, με σταθερή κατασκευή και όχι πτυσσόμενη, ανοικτή περιμετρικά, με περίφραξη και προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ θα παρέχει και ηλεκτροδότηση. Θα συνεχίσει να λειτουργεί με την ίδια συχνότητα, μία φορά την εβδομάδα.

Σήμερα, η λαϊκή αγορά φιλοξενείται στον χώρο όπου διοργανώνεται το παζάρι. Ωστόσο, από τη λειτουργία της υπάρχουν πολλά παράπονα από τους παραγωγούς και τους μικροπωλητές, καθώς οι επαγγελματίες είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
1
=