ΑΛΜΥΡΟΣ

Δύο νέοι φωτοβολταϊκοί σταθμοί στον καλλικρατικό δήμο Αλμυρού

δύο-νέοι-φωτοβολταϊκοί-σταθμοί-στον-κ-312179

Πράσινο φως για κατασκευή και λειτουργία δύο νέων φωτοβολταϊκών πάρκων στον καλλικρατικό Δήμο Αλμυρού καλείται να δώσει σήμερα Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει στις 19:00 διά ζώσης.

Ο ένας φωτοβολταϊκός σταθμός θα κατασκευαστεί στη θέση «Γιάρμπεσι» Τοπικής Κοινότητας Φυλάκης και θα είναι συνολικής ισχύος 33,986MW. Θα κατασκευαστεί σε έκταση 167.505,01 τ.μ. Τον φάκελο του έργου έχει υποβάλει η ΕΓΝΑΤΙΑ ΓΚΟΥΠ Α. Ε.

Ο δεύτερος σταθμός θα είναι στη θέση «Μπασδάνης» Τοπικής Κοινότητας Αλμυρού, σε έκταση 171.648,69 τ.μ., συνολικής ισχύος 14,697MW. Τον φάκελο του έργου έχει υποβάλει η Power Ventures 3 Μονοπρόσωπη ΕΠΕ.

Τα θέματα φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο η Διεύθυνση Προγραμματισμού Οργάνωσης, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής μετά από εισήγηση της Γραμματείας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο πλήρης φάκελος των μελετών είναι αναρτημένος στο Ηλεκτρονικό Περιβαλλοντικό Μητρώο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η διατύπωση γνώμης του Περιφερειακού Συμβουλίου συνεκτιμά τις γνωμοδοτήσεις των Συμβουλίων των Δήμων, όπως και εκείνες των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής, των Δημοτικών Επιτροπών Διαβούλευσης και των Συμβουλίων Τοπικών ή Δημοτικών Ενοτήτων.

Επισημαίνεται ότι έχει προηγηθεί η συζήτηση των επενδύσεων στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και τις άλλες αρμόδιες Επιτροπές στο πλαίσιο της διαβούλευσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει σήμερα με συνολικά 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η διαδικασία καθορισμού αυτοτελών οικισμών του Δήμου ενόψει απογραφής κτιρίων και πληθυσμού κατοικιών έτους 2021, η χορήγηση αδειών παραγωγών και η κατανομή πίστωσης στις Σχολικές Επιτροπές.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται ακόμη η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, η αναμόρφωση του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων και η έκθεση αποτελεσμάτων του προϋπολογισμού για το γ’ τρίμηνο.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο θα ορίσει εκπρόσωπο του δήμου στο Κέντρο Πρόληψης και των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής», θα ορίσει σχολικούς συμβούλους και θα συζητήσει αιτήματα φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλμυρού ζητεί την παραχώρηση αίθουσας στο όροφο του κτιρίου που στεγάζεται το Νηπιαγωγείο του Πτελεού για στέγαση του ΚΔΑΠ.

Επίσης, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού ζητεί την παραχώρηση αίθουσας της βιβλιοθήκης του σχολείου για να τη χρησιμοποιεί ως έδρα του Συλλόγου και αίθουσα συνεδριάσεων και συνελεύσεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου