Λουκέτα στην εστίαση και στον Αλμυρό

Τελευταία ενημέρωση: 2021-11-14, 18:00:38
Λουκέτα στην εστίαση και στον Αλμυρό

Μεθαύριο Τρίτη οι επιχειρηματίες εστίασης κλείνουν τα μαγαζιά τους για ένα 24ωρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα 

Στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρυχθεί πανελλαδικά μεθαύριο Τρίτη 16η Νοεμβρίου στον χώρο της εστίασης συμμετέχει ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Καφέ, Ταβερνών και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας του Αλμυρού.

«Βρισκόμαστε για δεύτερη φορά στη δυσάρεστη θέση να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης που ισοδυναμούν με το κλείσιμό μας. Συμμετέχουμε κι εμείς στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας μας», τονίζεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Καφετεριών, Ταβερνών και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Μπακίρης σημειώνει ότι «τα μέτρα είναι πολύ σκληρά. Εχουν μειώσει σε μία εβδομάδα 80% τον τζίρο μας. Η πτώση ισοδυναμεί με κλείσιμο των καταστημάτων. Δεν έχουμε άλλα οικονομικά περιθώρια».

Οι επαγγελματίες της εστίασης στον Αλμυρό ζητούν οικονομική στήριξη. «Απαιτείται να μας ενισχύσουν όπως το προηγούμενο διάστημα με τα lock down με επιδότηση ενοικίου, ασφαλιστικών εισφορών, επιστρεπτέα προκαταβολή, μείωση ΦΠΑ», λέει ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τα φώτα των καταστημάτων θα είναι κλειστά. «Αυτή τη στιγμή είμαστε ανοιχτά χωρίς να υπάρχει λόγος», λέει ο ίδιος.

«Δεν υπάρχει κίνηση, ενώ τα πρόστιμα είναι επίσης ένα πολύ δύσκολο μέτρο. Μας επιβάλλουν να μετατρέπουμε τους υπαλλήλους μας σε χωροφύλακες για τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης καθώς και των rapid tests. Εχουμε φορτωθεί με πολλά προβλήματα. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν έχει προηγούμενο. Είμαι 30 χρόνια επαγγελματίας και δεν το έχω ζήσει ξανά αυτό το πράγμα. Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη. Δεν μπορούν να κρατηθούν τα μαγαζιά ανοιχτά με τα δεδομένα αυτά», προσθέτει.

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Καφέ, Ταβερνών και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού καλεί όλους τους επαγγελματίες της εστίασης να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, προκειμένου να σταλεί ηχηρό μήνυμα και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του κλάδου.

Οι επιχειρήσεις θα παραμείνουν κλειστές για ένα 24ωρο, ενώ αντιπροσωπεία από τη Μαγνησία θα συμμετάσχει στην πανελλήνια κινητοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα επιδοθεί υπόμνημα με τα αιτήματα του κλάδου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Αναψυκτηρίων, Καφετεριών, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανο Στεφάνου, από το περασμένο Σάββατο οπότε και τέθηκαν σε ισχύ τα νέα πιο αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, κίνηση και τζίροι έπιασαν… πάτο.

Βασικό αίτημα του κλάδου είναι να αναπροσαρμοστούν τα πρόστιμα και να μετατοπιστούν στους ίδιους τους παραβάτες κι όχι στις επιχειρήσεις. Ζητούν επίσης μεταβολή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, επιδότηση ενοικίου, επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, απαλλαγή από δημοτικά τέλη, μείωση του ΦΠΑ στο 6%, επιδότηση δόσεων δανείων και νέες επιστρεπτέες τύπου αποζημίωσης.

Προχθές Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΟΕΒΕΜ, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, του Συλλόγου Κομμωτών και Πρακτόρων ΟΠΑΠ, οι οποίοι θα στηρίξουν την κινητοποίηση στον χώρο της εστίασης.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=