ΑΛΜΥΡΟΣ

Επιστολή-διαμαρτυρία των κατοίκων του Πτελεού για το Περιφερειακού Ιατρείου

επιστολή-διαμαρτυρία-των-κατοίκων-το-315228

Επιστολή με την οποία εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία του για τη διακοπή λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου στον Πτελεό εκφράζουν οι κάτοικοι του.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Με αυτή την επιστολή εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη διακοπή λειτουργίας, εδώ κι ενάμιση χρόνο, του Περιφερειακού Ιατρείου στο Πτελεό, στο Αχίλλειο, στους Αγίους Θεοδώρους και στη Γαύριανη, που έχει αφήσει όλους τους κατοίκους της περιοχής χωρίς πρωτοβάθμια περίθαλψη. Εντωμεταξύ, για έξι περίπου χρόνια η λειτουργία του ιατρείου ήταν ανεπαρκής (μία ημέρα την εβδομάδα, ακόμα και μία το δεκαπενθήμερο) και για μεγάλα διαστήματα ήταν εντελώς κλειστό. Αν και προβλέπονται δύο γιατροί για την εξυπηρέτηση όλων των χωριών της περιοχής μας και οι θέσεις είναι καλυμένες από αγροτικούς γιατρούς, το περιφερειακό ιατρείο Πτελεού, όπως και τα ιατρεία σε όλα τα παραπάνω χωριά έχουν εγκαταλειφθεί. Οι δύο γιατροί που προσλήφθηκαν για το Περιφεριακό Ιατρείο, όπως και οι προηγούμενοι, υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και για όλους εμάς τους 2500 μόνιμους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες της περιοχής ακόμα και μια απλή επίσκεψη στο γιατρό έχει γίνει ταλαιπωρία.

Ακόμη μεγαλύτερη είναι η δυσκολία για τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους, αφού πρέπει να ταξιδέψουν για 30 χιλιόμετρα, μέχρι το Κέντρο Υγείας, με όλους τους περιορισμούς και τα μέτρα προστασίας για τις μετακινήσεις, για να εξεταστούν συνήθως στα όρθια στο στέγαστρο της εισόδου ή να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις που χρειάζονται για να επιστρέψουν απηυδησμένοι μετά από αρκετές ώρες. Αυτό σημαίνει επιπλέον σημαντικά έξοδα που πολλαπλασιάζονται καθώς πολλοί οδηγούνται σε ιδιωτικά ιατρεία.

Αρκετοί παραμελούν χρόνια προβλήματα υγείας με άσχημες επιπτώσεις στην πορεία τους κι άλλοι καταλήγουν στο Νοσοκομείο αφού δεν υπάρχει δυνατότητα για προληπτική τακτική ιατρική παρακολούθηση.

Η δημόσια δωρεάν υγεία είναι βασικό δικαίωμα για όλους τους κατοίκους μιας χώρας είτε στις πόλεις, είτε στα απομακρυσμένα χωριά.

Η δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι ασπίδα για όλο το σύστημα Υγείας και για τον έλεγχο κάθε επιδημίας.

Απαιτούμε την τακτική λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Πτελεού σε όλα τα χωριά, ανάλογα με τον πληθυσμό και τις ανάγκες τους.

Καλούμε την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και τη διοίκηση του Κέντρου Υγείας Αλμυρού να πράξουν επιτέλους το αυτονόητο, γιατί η αγανάκτηση του κόσμου αυξάνεται και οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν.

Ζητάμε συνάντηση με τη διοίκηση της 5ης Δ.Υ.Πε. για να λύσουμε επιτέλους ένα πρόβλημα που χρονίζει.”

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου