ΑΛΜΥΡΟΣ

Ποινή 8 μηνών για εγκατάλειψη σε τροχαίο ατύχημα στη Σούρπη

ποινή-8-μηνών-για-εγκατάλειψη-σε-τροχαί-339349

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 59χρονο ημεδαπό για εγκατάλειψη σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2019.

Συγκεκριμένα, το ατύχημα σημειώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου στη νέα εθνική οδό στο ύψος της Σούρπης, όταν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες δύο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα συγκρούστηκαν.

Στο ένα αυτοκίνητο επέβαιναν δύο γυναίκες, οι οποίες τραυματίστηκαν και έχρηζαν άμεσης περίθαλψης.

Στο δεύτερο αυτοκίνητο επέβαινε ο κατηγορούμενος. Χθες στο δικαστήριο υποστήριξε ότι κλήθηκε για βοήθεια πλήρωμα ασθενοφόρου και επειδή καθυστερούσε μετέβη στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού, για να διαπιστώσει τι συνέβη και στη συνέχεια πήγε μόνος του στην Αστυνομία.

Εντούτοις, οι παθούσες ισχυρίστηκαν ότι ο 59χρονος και έφυγε από τον τόπο του ατυχήματος και δεν επέδειξε ενδιαφέρον για την κατάστασή τους.

Επίσης, στη δικογραφία του Τμήματος Αλμυρού αναφερόταν ότι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του 59χρονου μετά από αναζήτησή του.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για εγκατάλειψη και καταδικάστηκε. Μετά τη δίκη άσκησε έφεση.

Επισημαίνεται, ότι στο κομμάτι που αφορά τα αίτια πρόκλησης του ατυχήματος έχει δικαιωθεί από άλλο δικαστήριο καθώς στη δίκη διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε ευθύνες.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου