ΑΛΜΥΡΟΣ

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο

αναλυτικά-οι-εκδηλώσεις-για-την-εθνικ-342761

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας που συμπίπτει με τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης τον «Ευαγγελισμό της Θεοτόκου», ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αλμυρού.

Ειδικότερα την Παρασκευή 23 Μαρτίου θα γίνει ο γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων και καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των σπιτιών και γενική φωταγώγηση της πόλης το βράδυ της 24ης και 25ης Μαρτίου.

Το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Υφαντίδη και στις 7:30 μ.μ. θα ξεκινήσει η παράταξη των Στρατιωτικών Τμημάτων έξω από το Ναό ενώ στις 8:30 μ.μ. θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας στην κεντρική πλατεία και επιστροφή στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου από τις 7:30 το πρωί οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα και θα ακολουθήσει έως και τις 10.00 το πρωί η παράταξη έξω από το Μητροπολιτικό Ναό των Στρατιωτικών Τμημάτων και των Σχολείων. Στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών, ενώ αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η Αρχοντή Βασιλική, Καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Αλμυρού. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους-Σωματεία κ.α.

Τα τμήματα για την παρέλαση θα συγκεντρωθούν στο χώρο μπροστά στο πρώην κινηματοθέατρο «Κύπρος», ενώ η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.15 με την εξής σειρά: Ειδικό Σχολείο Αλμυρού και Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αλμυρού, 1ο Δημοτικό, 2ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό, 4ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο, ΕΠΑ.Λ., Περιφερειακή Επιτροπή Αλμυρού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Στρατιωτικό Τμήμα της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης.

Στις 11:30 θα ακολουθήσουν ελληνικοί χοροί από τους μαθητές και τις μαθήτριες του ΕΠΑΛ Αλμυρού στην κεντρική πλατεία υπό την ευθύνη του Γυμναστή Αθανάσιου Φλεβάρη και μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου