ΑΛΜΥΡΟΣ

Στα δικαστήρια η κόντρα στη Σούρπη

στα-δικαστήρια-η-κόντρα-στη-σούρπη-342910

Εκδικάστηκε η προσφυγή του πρώην Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Α. Σκούρα που εξέπεσε του αξιώματός του

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκδικάστηκε την Πέμπτη η κόντρα που είχε ξεσπάσει λίγο μετά τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου μεταξύ του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Σούρπης Αναστάσιου Σκούρα – ο οποίος εξελέγη ως υποψήφιος με την παράταξη του Δημάρχου Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκου – και της Δημοτικής Αρχής καθώς και του τοπικού συμβούλου Δ. Καλτσά (της ίδια παράταξης). Ο κ. Σκούρας που εξέπεσε του αξιώματος του με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Καλλιόπης Γερακούδη προσέφυγε κατά της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα με αίτηση του κ. Καλτσά, με τον οποίο η διαμάχη κρατά από τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του προέδρου της Δημοτικής Ενότητας καθώς ο κ. Καλτσάς ήταν η επιλογή του Δημάρχου ωστόσο ο κ. Σκούρας εξελέγη τελικά με ψήφους της αντιπολίτευσης, η κ. Γερακούδη προέβη σε διερεύνηση της νομιμότητας του κ. Σκούρα.

Από τον έλεγχο προέκυψε πως ο κ. Σκούρας το 2008 με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας είχε καταδικαστεί σε πεντάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή για αδίκημα που είχε διαπράξει το 2006 και συγκεκριμένα για μεταφορά λαθρομεταναστών με αποτέλεσμα η κ. Γερακούδη να τον κρίνει έκπτωτο.

Τονίζεται ότι ο Καλλικράτης αναφέρει πως «οι Σύμβουλοι των Δημοτικών Κοινοτήτων και οι εκπρόσωποι τοπικών Κοινοτήτων, εκπίπτουν αυτοδικαίως από το αξίωμά τους αν καταδικαστούν με αμετάκλητη δικαστική απόφαση, ως αυτουργοί ή συμμέτοχοι σε κακούργημα ή σε οποιαδήποτε ποινή για μια σειρά από αδικήματα (δωροδοκία, υπεξαίρεση, απιστία, απάτη, αιμομιξία, μαστροπεία, διακίνηση λαθρομεταναστών κ.ά.)».

Τελικά ο πρώην πρόεδρος της Σούρπης προσέφυγε κατά της απόφασης της κ. Γερακούδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπόθεση να εκδικάζεται την Πέμπτη και την απόφαση να αναμένεται εντός διμήνου. Ο κ. Σκούρας μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την δικαίωση του τονίζοντας πως «το δικαστήριο πήγε καλά και είμαι αρκετά αισιόδοξος, όπως άλλωστε με διαβεβαίωσε και ο δικηγόρος μου, πως θα δικαιωθώ. Ο Νόμος φυσικά και είναι ξεκάθαρος και αφορά σε αδίκημα που έχει γίνει κατά την θητεία ως σύμβουλος. Εμένα έγινε το 2006 και άλλωστε αποδείχτηκε το κατά πόσο έφταιγα».

Τονίζεται πως μετά την απομάκρυνση του πρώην προέδρου από το τοπικό συμβούλιο την θέση του προέδρου πήρε μετά από αρχαιρεσίες ο Δημήτρης Καλτσάς, ενώ η θέση του κ. Σκούρα καλύφθηκε από τον Φώτη Τάμπα που ακολουθούσε σε ψήφους ωστόσο όλα μπορεί να ανατραπούν εκ νέου σε περίπτωση που η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώσει τον κ. Σκούρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου