ΑΛΜΥΡΟΣ

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην αγορά

συγκρατημένη-αισιοδοξία-στην-αγορά-386540

Ο Σεπτέμβριος είναι μήνας καμπής για την εμπορική αγορά. Ομως, φέτος τα καταστήματα δούλεψαν καλύτερα σε σχέση με πέρυσι. Ο πρόεδρος της Ενωσης Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αλμυρού Παναγιώτης Μπούντης τονίζει ότι τα μαγαζιά δεν έμειναν χωρίς δουλειά.

«Οι ζεστές μέρες βοήθησαν να φύγει ακόμη λίγο καλοκαιρινό ρούχο σε ελκυστικές τιμές και ικανοποιητικές προσφορές. Υπήρχαν, επίσης, πολλές εκδηλώσεις, γάμοι, βαφτίσεις. Εκτός από την ένδυση και την υπόδηση, δούλεψαν και τα είδη δώρων και άλλες επιχειρήσεις», σημειώνει.

Παναγιώτης Μπούντης

“Περιμένουμε να δούμε τώρα πώς θα λειτουργούν τα μέτρα στην εστίαση”

Ο εμπορικός κόσμος περιμένει τώρα να δει πώς θα κινείται η αγορά τον Οκτώβριο. «Αποτελεί το τέλος του φθινοπώρου και την αρχή του χειμώνα και γι’ αυτό είμαστε σε στάση αναμονής. Ο κόσμος σκέφτεται την ακρίβεια, τα καύσιμα, τα καθημερινά του έξοδα. Μη ξεχνάμε ότι προστέθηκαν και τα φροντιστήρια και άλλες δαπάνες», σημειώνει.

Επιπλέον, βρίσκεται σε στάση αναμονής προκειμένου να δει πώς θα λειτουργούν τα μέτρα στους εσωτερικούς χώρους στην εστίαση.

«Μέχρι τώρα το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό για την εμπορική αγορά, η οποία τηρεί τα μέτρα, τη χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και την εξυπηρέτηση συγκεκριμένου αριθμού πελατών με βάση τα τετραγωνικά μέτρα. Ομως, οι κανόνες στους εσωτερικούς χώρους σε σχέση με την εστίαση μπορεί να επηρεάσουν την κατανάλωση.

Πλέον σε εσωτερικούς χώρους εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι και αυτό λειτουργεί αποτρεπτικά. Οταν μειώνονται οι έξοδοι, μειώνεται και η κατανάλωση», σημειώνει.

Επικρατεί, πάντως, συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της αγοράς. «Τον Σεπτέμβριο υπήρχαν πολλές πληρωμές, τρεις δόσεις για τον φόρο εισοδήματος και η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ. Παρ’ όλα αυτά δουλέψαμε κι ας μειώθηκε η οικονομική δυνατότητα του κάθε νοικοκυριού. Ισως έτσι κινηθούμε και τον Οκτώβριο», προσθέτει.

Αλλα θέματα της αγοράς

Σε εξέλιξη βρίσκονται την τρέχουσα χρονική περίοδο οι επαφές της Ενωσης Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αλμυρού με τη δημοτική αρχή για σειρά θεμάτων που απασχολούν την αγορά. Ο κ. Μπούντης αναφέρει ότι αντικείμενο των επαφών είναι η αντικατάσταση του φωτισμού στην περιοχή, η επαρκής αστυνόμευση στη στάθμευση αυτοκινήτων σε συγκεκριμένους δρόμους όπου επικρατεί αναρχία, αλλά και το θέμα των αδέσποτων, αφού κατά καιρούς γίνεται περισυλλογή αλλά πάντοτε παρουσιάζονται άλλα αδέσποτα ζώα, που προκαλούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Οι επαφές συνεχίζονται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου