ΑΛΜΥΡΟΣ

Επίσκεψη κλιμακίου της ΛΑΣ Θεσσαλίας με επικεφαλής τον Τ. Τσιαπλέ στον Αλμυρό    

επίσκεψη-κλιμακίου-της-λασ-θεσσαλίας-400244

Αντιπροσωπεία εκλεγμένων στελεχών του ΚΚΕ, με την Λαϊκή Συσπείρωση στην περιφέρεια Θεσσαλίας και στον δήμο Αλμυρού, αποτελούμενη από τον Τάσο Τσιαπλέ, περιφερειακό σύμβουλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, τον Αποστόλη Νάνο περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας και τον Σάββα Τσόγκα, δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλμυρού, πραγματοποίησε περιοδεία στην περιοχή του Αλμυρού.

Αρχικά επισκέφθηκαν το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Δρυμώνα Αλμυρού, όπου συζήτησαν με τους πυροσβέστες για τα ζητήματα της πυροπροστασίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μιλώντας προς τους πυροσβέστες εκ’ μέρους της αντιπροσωπείας, ο Τάσος Tσιαπλές, μέλος της Ε.Π Θεσσαλίας του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση της Ν.Δ και στην προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί χρόνια τώρα, η αντιπυρική προστασία και η δασοπροστασία στη χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, λόγω της συνειδητής πολιτικής υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και μη προμήθειας των απαιτούμενων μέσων, όπως είπε.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα Αλμυρού, που καλύπτει όχι μόνο όλη την επαρχία Αλμυρού είναι υποστελεχωμένο με «γερασμένο» προσωπικό, αφού δε γίνονται προσλήψεις εδώ και χρόνια. Ακόμη, ο στόλος των οχημάτων είναι επίσης γερασμένος, δυσκολεύοντας τη φιλότιμη προσπάθεια των υπαρχόντων πυροσβεστών, ενώ οι εγκαταστάσεις που στεγάζεται είναι ακατάλληλες.

Καταγράφοντας τις συγκεκριμένες ελλείψεις ο κ. Τσιαπλές επέκρινε την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας και στη δημοτική αρχή Αλμυρού, γιατί δεν έχουν σε προτεραιότητα το ζήτημα της πυροπροστασίας-δασοπροστασίας, δε διεκδικούν την επαρκή χρηματοδότηση, στελέχωση και εξοπλισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑΣ επισκέφτηκε επίσης το Αστυνομικό Τμήμα Αυτοκινητοδρόμου, όπου συζήτησαν με τους αστυνομικούς για τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Τελευταίος σταθμός της περιοδείας ήταν το φράγμα Μαυροματίου στις παρυφές του όρους Οθρυς. Για το συγκεκριμένο έργο η ΛΑΣ αναμένεται να καταθέσει ερώτηση καθώς όπως ενημερώνει δεν έχει αξιοποιηθεί για τις αρδευτικές ανάγκες της περιοχής, ενώ επίσης θα πιέσει, ώστε να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές που είχαν προκληθεί στις πλημμύρες του 2020, μετά την υπερχείλιση σε Ξηριά και Χολόρεμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου