Δεν έχει περάσει φορτωτής δύο χρόνια

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-12, 18:30:50
Δεν έχει περάσει φορτωτής δύο χρόνια

Παντελής αδιαφορία από τον Δήμο Αλμυρού για τους Αγίους Θεοδώρους

Δύο χρόνια έχει να περάσει μηχάνημα από τους Αγίους Θεοδώρους για εργασίες στην αγροτική οδοποιία. Πλέον η κατάσταση είναι απελπιστική και προβλέπεται να γίνει ακόμη χειρότερη τον χειμώνα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν, αν κάτι δεν γίνει άμεσα.

Οι κάτοικοι στην Τοπική Κοινότητα αισθάνονται ότι οι Αγιοι Θεόδωροι έχουν εγκαταλειφθεί. Ο μόνιμος πληθυσμός στην περιοχή είναι 250 άτομα. Η συντριπτική πλειονότητα ασχολείται με τη γεωργία. Η προσβασιμότητα στα κτήματα είναι βάσανο που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Βασίλειος Κωνσταντίνου, σημειώνει ότι μόνο με αγροτικό αυτοκίνητο 4Χ4 φτάνουν οι αγρότες στα κτήματά τους. Και πάλι, όμως, σημειώνει περιγράφοντας την υφιστάμενη κατάσταση, υπάρχουν σημεία που δεν είναι προσπελάσιμα και χρειάζεται να παρακάμπτονται.

Οι αγροτικοί δρόμοι έχουν λακκούβες, χαντάκια, πολλά εμπόδια. «Οι επανειλημμένες εκκλήσεις μας προς τη δημοτική αρχή Αλμυρού να βελτιώσει τους αγροτικούς δρόμους πέφτουν συνεχώς στο κενό», αναφέρει.

Η Τοπική Κοινότητα είναι τυχερή. Δεν βρέθηκε στο μάτι του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», που τον περασμένο Σεπτέμβριο προκάλεσε πολλές ζημιές στον δήμο Αλμυρού.

Εντούτοις, ο κ. Κωνσταντίνου τονίζει ότι έχουν να γίνουν εργασίες εδώ και δύο χρόνια. Για την ακρίβεια, μία φορά εμφανίστηκε μηχάνημα για εργασίες, όπως αναφέρει, όταν εκλέχτηκε η νυν δημοτική αρχή.

Επίσης, σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και με το κλάδεμα των δέντρων. Στους δρόμους της Τοπικής Κοινότητας βγαίνουν κλαδιά, ενώ τα πεζοδρόμια δεν έχουν ξεχορταριαστεί.

«Καθαρίζουμε εμείς τα χορτάρια γύρω από τα μαγαζιά μας και αυτό είναι όλο. Η Διεύθυνση Πρασίνου δεν έχει κάνει καμία εργασία. Εχουμε να δούμε υπάλληλο τρεις μήνες. Ασχολούνται μόνο με τις παραθαλάσσιες περιοχές», προσθέτει. Οι κάτοικοι ακούν μόνο υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται ποτέ.

Σημαντικό πρόβλημα για την περιοχή είναι επίσης οι εργασίες συντήρησης του νεκροταφείου. Ο κ. Κωνσταντίνου λέει ότι όταν βρέχει στο οστεοφυλάκιο μπαίνουν νερά. Απαιτείται να γίνουν εργασίες επισκευής στην κεραμοσκεπή.

Η Τοπική Κοινότητα ανέφερε το πρόβλημα στην Τεχνική Υπηρεσία και βρίσκεται και πάλι στο «περίμενε» για την επισκευή.

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει επίσης το κτίριο της Τοπικής Κοινότητας, στο οποίο απαιτούνται ελαιοχρωματισμός και συντηρήσεις στις πόρτες και τα παράθυρα.

Είναι ο χώρος που χρησιμοποιείται από τους κατοίκους για την πραγματοποίηση κάποιου συνεδρίου ή για να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας. Είναι θλιβερό για τους ντόπιους να παρουσιάζει τέτοια εικόνα.

Η Τοπική Κοινότητα αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα. Τα μισά σπίτια του οικισμού δεν έχουν αποχέτευση, καθώς λειτουργεί το ίδιο δίκτυο, όταν οι Αγιοι Θεόδωροι ήταν ανεξάρτητη κοινότητα. Υπάρχει η ελπίδα όμως ότι θα ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα μαζί με τη Βρύναινα.

Η μόνη παροχή του δήμου είναι η καθαριότητα που γίνεται τέσσερις φορές την εβδομάδα τον χειμώνα και δύο το καλοκαίρι. Αλλά ακόμη και εκεί οι κάδοι απορριμμάτων τοποθετηθήκαν με μεγάλη καθυστέρηση, αφού οι παλιοί είχαν ολοσχερώς καταστραφεί από τη φθορά του χρόνου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
2
=