ΑΛΜΥΡΟΣ

Μειοδότης για τη συντήρηση των σχολείων στον Αλμυρό

μειοδότης-για-τη-συντήρηση-των-σχολεί-449347

Αρχίζουν σύντομα οι εργασίες συντήρησης στις σχολικές μονάδες

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή Δήμου Αλμυρού το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για την εκτέλεση του έργου «Επισκευή – Συντήρηση Σχολικών Κτιρίων Αλμυρού 2021».

Το έργο θα υλοποιηθεί από την εργοληπτική εταιρεία «Ιωάννης Βαράκης», ο οποίος προσέφερε μέση έκπτωση 24%. Συνολικά στον διαγωνισμό κατατέθηκαν τέσσερις προσφορές.

Υπενθυμίζεται ότι η παρέμβαση είναι συνολικού προϋπολογισμού 74.400 ευρώ σε συνολικά δεκατρία σχολικά κτίρια.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής Αλμυρού, εργασίες θα γίνουν στα εξής σχολεία: ΕΠΑΛ ΣΕΚ Αλμυρού, Ειδικό Σχολείου Αλμυρού, 3ο Δημοτικό Αλμυρού, Νηπιαγωγείο Ευξεινούπολης, Δημοτικό Σχολείο Αχιλλείου, Δημοτικά Σχολεία Βρύναινας, Σούρπης, Γυμνάσιο – Λύκειο Σούρπης, Νηπιαγωγείο Αμαλιάπολης, 10ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία Αλμυρού, Γυμνάσιο Πτελεού, Δημοτικό Πτελεού και Νηπιαγωγείο Πτελεού.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης θα συντηρηθούν μονώσεις ταρατσών, στεγών και τοίχων, θα γίνει αντικατάσταση υδρορροών, πλήρη επιδιόρθωση ζημιών που έχουν προκληθεί λόγω διάβρωσης, εργασίες διαρρυθμίσεων.

Ακόμη, θα αντικατασταθούν φθαρμένα κουφώματα και παράθυρα, θα κατασκευαστούν όπου απαιτείται στέγαστρα και ψευδοροφές, θα τοποθετηθούν περιφράξεις, θα συντηρηθούν χώροι υγιεινής κ.α.

Επίσης, ανάδοχος αναδείχτηκε και για την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων με την αποδοχή της προσφοράς του φορέα «Κωνσταντίνος Κοσσυβάκης και ΣΙΑ ΕΕ» αντί του ποσού των 169.700 ευρώ.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα Χρηματοδότησης του «Πράσινου Ταμείου».

Στόχος της ανάπλασης είναι να υιοθετηθεί η ανάπτυξη ενός εναλλακτικού συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων στον Δήμο, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες υγιεινής αποθήκευσής τους. Το σύστημα αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων με προμήθεια 12 υπόγειων κάδων συλλογής, οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένα κοινόχρηστα σημεία του Δήμου.

Επίσης, περιλαμβάνει την προμήθεια ενός γερανού για την αποκομιδή των συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης, ο οποίος, σύμφωνα με τη μελέτη, θα προσαρμοστεί σε απορριμματοφόρο όχημα. Η σύμβαση θα ανατεθεί μέσω ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου