ΑΛΜΥΡΟΣ

Τέλος εκπτώσεων, αρχή προσφορών

τέλος-εκπτώσεων-αρχή-προσφορών-449359

Ικανοποιημένος ο εμπορικός κόσμος από την κίνηση στην αγορά

Καλός μήνας ο Αύγουστος, που εκπνέει, για την εμπορική αγορά Αλμυρού. Ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Παναγιώτης Μπούντης, λέει ότι τα καταστήματα έχουν επισκεψιμότητα τόσο από εγχώριους καταναλωτές, όσο και από επισκέπτες.

Η περίοδος των εκπτώσεων λήγει μεθαύριο Τρίτη και η προσδοκία του εμπορικού κόσμου είναι με το δεκαήμερο προσφορών που θα αρχίσει να κινείται ικανοποιητικά και ο Σεπτέμβριος.

Επισημαίνεται ότι οι εκπτώσεις φθάνουν σε ποσοστά αυτή την περίοδο άνω του 60%. Πέραν όμως του μέτρου, γενικότερα το καλοκαίρι βοήθησε τις επιχειρήσεις να πάρουν ανάσα και να καλύψουν τις «τρύπες» της πανδημίας, ενώ ο εμπορικός κόσμος είναι ευχαριστημένος που δεν μπαίνει στο κάδρο των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Εμείς συνεχίζουμε όπως λειτουργούσαμε. Με τη χρήση μάσκας και την εξυπηρέτηση του συνόλου των πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα που καλύπτουν τα καταστήματά μας. Απλά πρέπει να αποφύγουμε τις εξάρσεις του ιού ανά περιοχές. Αυτός είναι και ο φόβος μας, τα τοπικά lockdown», σημειώνει.

Λόγω της υγειονομικής κρίσης, οι επαγγελματίες φοβούνται τον χειμώνα που έρχεται. «Δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί, αν θα έχουμε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων και ποιο θα είναι το επίπεδο της κατανάλωσης που θα έχουμε», σημειώνει.

Την ίδια στιγμή, το βασικό πρόβλημα, που αποτελεί αγκάθι, είναι ότι δεν υπάρχει για το λιανεμπόριο ούτε προβλέπεται χρηματοδότηση. «Βοήθησαν τα μέτρα που ελήφθησαν, όπως το πρόγραμμα Γέφυρα ΙΙ, που υποστήριξε επιχειρήσεις για την κάλυψη των δανείων τους και η επιδότηση των παγίων των επιχειρήσεων, αλλά παραμένει το πρόβλημα ρευστότητας.

Από τη μία μεριά έχουμε τις τράπεζες που δεν δίνουν ούτε ευρώ στους επαγγελματίες, ενώ όλοι έχουν ζημιές αυτή την περίοδο, αλλά ούτε και διευκολύνουν σε πολλά καθημερινά ζητήματα και από την άλλη έχουμε μπροστά μας το πάγωμα των επιταγών, το οποίο λήγει μεθαύριο 31 Αυγούστου.

Οι επιταγές που ήταν σε αναστολή το εξάμηνο της πανδημίας θα πρέπει ή να πληρωθούν ή να καταγραφούν, να σφραγιστούν δηλαδή, και να μπουν στον Τειρεσία και αυτό θα φέρει τσουνάμι εξελίξεων», προειδοποιεί.

Η Ενωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού πιστεύει ότι επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να πάρουν επιταγές ή άλλο συναλλακτικό μέσο, άρα δεν θα μπορούν να εφοδιάζονται εύκολα με εμπόρευμα, εξέλιξη που προφανώς θα τους οδηγήσει σε μαρασμό και κλείσιμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου