ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Νάρκωνε την ηλικιωμένη που της έδινε δουλειά και τη λήστευε!

αλμυρός-νάρκωνε-την-ηλικιωμένη-που-τη-458970

Φρίκη προκαλεί στον Αλμυρό η υπόθεση εξιχνίασης ληστειών που διαπράχτηκαν σε βάρος 79χρονης. Η γυναίκα που απασχολούσε ηλικιωμένη στο σπίτι της ως οικιακή βοηθός τη νάρκωνε και στη συνέχεια την έκλεβε.

Η δράστιδα συνελήφθη την Κυριακή από αστυνομικούς του Τμήματος Αλμυρού, που διαλεύκανε άμεσα την υπόθεση. Είναι μία 60χρονη Γεωργιανή που την ώρα της σύλληψή της ετοιμαζόταν να εγκατασταθεί σε άλλη πόλη και να διαφύγει, καθώς είχε υποψίες ότι την είχαν καταλάβει.

Η οικιακή βοηθός οδηγήθηκε την Κυριακή στην Εισαγγελία Βόλου, εναντίον της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατ’ εξακολούθηση και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί για τις πράξεις της στον ανακριτή Βόλου.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, την Παρασκευή το πρωί η αλλοδαπή κατά τη διάρκεια ετοιμασίας του πρωινού της παθούσας έριξε στο γάλα της άγνωστη ουσία (πιθανότατα ηρεμιστικά χάπια, καθώς στην κατοχή της δράστιδας βρέθηκαν lexotanil χωρίς ιατρική συνταγή), με αποτέλεσμα εκείνη να κοιμηθεί. Οταν ξύπνησε μετά από ώρες, η ηλικιωμένη διαπίστωσε ότι από το πορτοφόλι της είχε κάνει φτερά ποσό 150 ευρώ.

Αρχικώς, δεν έδωσε σημασία. Μάλιστα, μίλησε στην οικιακή βοηθό για την απώλεια των χρημάτων. Φοβούμενη τότε η Γεωργιανή επικείμενη σύλληψή της, έστησε νέα ληστεία. Το Σάββατο έριξε και πάλι την ίδια ουσία στο γάλα της ηλικιωμένης και όταν αποκοιμήθηκε της άρπαξε το ρολόι της, που είναι μεγάλης χρηματικής αξίας, και πήρε τα πράγματά της για να φύγει.

Αυτή τη φορά όταν η ηλικιωμένη ξύπνησε κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγανε καλά. Είδε ότι το ρολόι της είχε κλαπεί και διαπίστωσε ότι η οικιακή βοηθός έλειπε. Κάλεσε τότε την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αλμυρού άρχισαν άμεσα να αναζητούν τη Γεωργιανή. Αναζήτησαν μάρτυρες και διαπίστωσαν ότι η 60χρονη είχε επιβιβαστεί σε ταξί και είχε απομακρυνθεί από την πόλη.

Στο Αστυνομικό Τμήμα σήμανε συναγερμός και τελικά μετά από αναζητήσεις η Γεωργιανή εντοπίστηκε στα διόδια των Αφιδνών Αττικής και συνελήφθη.

Κρατήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και την Κυριακή οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Η ίδια φέρεται να αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Ισχυρίζεται ότι δεν ήταν εκείνη που νάρκωνε την ηλικιωμένη, ούτε η δράστιδα των κλοπών.

Εντούτοις, στην κατοχή της μετά τη σύλληψη οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν 16 ναρκωτικά χάπια lexotanil, για τα οποία δεν υπήρχε η απαιτούμενη ιατρική συνταγή και η Γεωργιανή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού σχημάτισε εναντίον της δικογραφία για ληστεία και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Συνεχίζει την προανάκριση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου