ΑΛΜΥΡΟΣ

Εικόνες ντροπής στην παραλία του Αλμυρού

εικόνες-ντροπής-στην-παραλία-του-αλμυ-463757

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα πρέπει κάθε μέρα να τα κάνουν όλα από την αρχή

Αποκαρδιωτικές εικόνες, που ακυρώνουν το έργο τους και υποχρεώνονται να ξαναρχίζουν τις εργασίες πάλι από την αρχή, συναντούν κάθε πρωί οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στην παραλία του Αλμυρού, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα.

Αγνωστοι αναποδογυρίζουν τους κάδους απορριμμάτων, ρίχνουν στο έδαφος τα αποδυτήρια για τους λουόμενους, ξηλώνουν τις ομπρέλες και τις πινακίδες σήμανσης. Από την καταστροφική τους μανία δεν ξεφεύγουν ούτε οι πάγκοι και τα παγκάκια που βρίσκονται και αυτά αναποδογυρισμένα στην παραλία.

Αναλαμβάνοντας καθήκοντα οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν. Τα σκουπίδια βρίσκονται διάσπαρτα στην παραλία από τους αναποδογυρισμένους κάδους, ενώ ο απαραίτητος εξοπλισμός για τους επισκέπτες λείπει από τη θέση του. Αγανακτισμένος ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Λεωνίδας Βούλγαρης, σε μία προσπάθεια να αποτρέψει του υπαίτιους, κοινοποίησε φωτογραφίες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τις αποκαρδιωτικές εικόνες, λέγοντας ότι είναι ντροπή.

Στην Ευξεινούπολη άγνωστοι δεν τουμπάρισαν μόνο τα αντικείμενα, αλλά τα έσπασαν κιόλας. Οι φθορές σε κοινόχρηστους χώρους στον Αλμυρό και την Ευξεινούπολη, συνεχίζουν να απασχολούν εδώ και τουλάχιστον τρεις εβδομάδες.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού καταδικάζει τα φαινόμενα αυτά, καθώς θεωρεί ότι αποτελούν απαξίωση της προσπάθειας που καταβάλλει καθημερινά το προσωπικό του Δήμου παρά την υποστελέχωση.

Ο κ. Βούλγαρης έχει προειδοποιήσει ότι η δημοτική αρχή Αλμυρού θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπαιτίου. «Η προστασία των κοινόχρηστων χώρων αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου, ταυτόχρονα όμως η αποφυγή φθορών και κατάχρησης των χώρων αυτών αποτελούν ατομική ευθύνη και νομική υποχρέωση όλων μας.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας απέναντι σε όλους τους Δημότες και τα παιδιά μας που θέλουν να χρησιμοποιούν και να έχουν πρόσβαση σε χώρους καθαρούς και προσεγμένους να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμά μας κατά παντός υπευθύνου ενώπιον κάθε Αρμόδιας Αρχής», επαναλαμβάνει.

Ο ίδιος προτρέπει όσους ευθύνονται για τα περιστατικά να σεβαστούν το περιβάλλον και τους πολίτες και να αποφεύγουν παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον.

Ρίχνουν στο έδαφος τα αποδυτήρια Οι πινακίδες στην παραλία ξηλωμένες Αναποδογυρισμένοι κάθε πρωί οι πάγκοι

Αναποδογυρισμένοι κάθε πρωί οι πάγκοι

Αγνωστοι ξηλώνουν τις ομπρέλες

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου