ΑΛΜΥΡΟΣ

Διεθνής διάκριση στη μουσική ~ Ξεχωρίζει μουσικός από τη Σούρπη

διεθνής-διάκριση-στη-μουσική-ξεχωρίζ-466832

Ο 36χρονος Φώτης Τάμπας έλαβε το χάλκινο μετάλλιο στα Global Music Awards στην Καλιφόρνια

Νέα διεθνής ζηλευτή διάκριση για τον Φώτη Τάμπα από τη Σούρπη για δεύτερη φορά στα Global Music Awards, που διοργανώνονται στην Καλιφόρνια. Ο 36χρονος δημιουργός κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «Composition/composer» για το πρόσφατο ορχηστρικό CD του με τίτλο «Reflection», κάνοντας περήφανους τους συντοπίτες του και ολόκληρη τη Μαγνησία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη χρονιά κέρδισε στον ίδιο διαγωνισμό, το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «Composition/Composer» με την σύνθεσή του «Visions».

Δεύτερη, κατά σειρά, επιτυχία για τον ταλαντούχο μουσικό, συνθέτη και ερμηνευτή από τη Σούρπη, η νέα διάκριση που απέσπασε, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε πληθώρα συμμετοχών από όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες μουσικές διοργανώσεις στο επίκεντρο της μουσικής βιομηχανίας στην Καλιφόρνια που στηρίζεται από το περιοδικό Billboard, ενώ στο νικητήριο βάθρο έχουν ανέβει κατά το παρελθόν σημαντικότατες προσωπικότητες της μουσικής και κάτοχοι Grammy και Emmy.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον Φώτη Τάμπα, ο οποίος υπογράμμισε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντική η νέα διάκριση και ομολογώ ότι ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα, η αναγνώριση της δουλειάς μου. Αφορά σε καινούργιο μου cd που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό και είναι ορχηστρικό. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν δημιουργοί από όλο τον κόσμο και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι διακρίθηκα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά».

Με δύο δισκογραφικές δουλειές στο ενεργητικό του και τον τρίτο δίσκο σε φάση προετοιμασίας, έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μεγάλες μουσικές σκηνές και συνεργασίες με σπουδαία ονόματα, ο Φώτης Τάμπας ασχολείται από μικρή ηλικία με τη μουσική. Σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε να παίζει ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, με την τρίτη του δισκογραφική δουλειά να βρίσκεται καθ’ οδόν. Ο ταλαντούχος δημιουργός μετράει τις… ανάσες και τις δυνάμεις του, κατακτώντας με σταθερά βήματα τον χώρο που μονοπωλεί το ενδιαφέρον του και του δίνει τη δυνατότητα να εκφράζει το ταλέντο, την ευαισθησία, τους προβληματισμούς και τις προσωπικές του αναζητήσεις, ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας.

Η νέα διάκριση και κάθε διάκριση που αποσπά, του δίνει δύναμη να συνεχίσει, ενώ όπως υπογραμμίζει «κάθε διάκριση σου δίνει την δύναμη να προχωρήσεις».

Το βραβευμένο cd περιλαμβάνει ορχηστρική μουσική κι όπως αναφέρει ο ίδιος «καλοδεχούμενη θα ήταν η πρόταση να συνθέσω μουσική για τον κινηματογράφο».

Γεννημένος μουσικός

Ο Φώτης Τάμπας γεννήθηκε στον Βόλο και μεγάλωσε στη Σούρπη Μαγνησίας. Σε ηλικία 12 χρόνων ξεκίνησε να παίζει ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα. Κατά καιρούς ήταν μέλος αρκετών συγκροτημάτων ως τραγουδιστής και μουσικός κάνοντας συναυλίες σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, παίζοντας σε μουσικές σκηνές όπως Σταυρός του Νότου, Θέατρο Χυτήριο, Ρυθμός Stage, Rodeo club, Cafe Santan, Stage club, Vox Music Stage, κ.α.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Κρυφή ευχή» σε δικούς του στίχους και μουσική.

Εχει εμφανιστεί για δύο συνεχόμενες σεζόν στην μεγαλύτερη μουσική σκηνή του Βόλου, το Vox Music Stage, παίζοντας μεταξύ άλλων ως opening act αλλά και σε συνεργασίες επί σκηνής σε συναυλίες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του Γιάννη Κότσιρα, του Φίλιππου Πλιάτσικα, του Πάνου Μουζουράκη, του Δημήτρη Ζερβουδάκη, του Χρήστου Θηβαίου, του Βασίλη Καζούλη, του Θανάση Παπακωνσταντίνου, της Ελένης Τσαλιγοπούλου, του Νίκου Ζιώγαλα των ΜΠΛΕ, του Λάκη Παπαδόπουλου, του Γιάννη Μηλιώκα και του Γιάννη Γιοκαρίνη.

Τον Φεβρουάριο του 2016 κυκλοφόρησε από τη MLK ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Εικόνες στη σιωπή μου» με συμμετοχές από Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ο Πάνο Μουζουράκη.

Στο πλαίσιο της προώθησης του δεύτερου δίσκου του, τον Ιανουάριο του 2017 εμφανίζεται στο Club του Σταυρού του Νότου με καλεσμένους του τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Πάνο Μουζουράκη, όπως επίσης και τον Απρίλιο με καλεσμένο του τον Νίκο Ζιώγαλα.

Το Ιανουάριο του 2018 κυκλοφόρησε από την Cobalt ο δεύτερος δίσκος του Νίκου Σαπουντζάκη με τίτλο «Ο παλμός μου» στον οποίο συμμετέχει ως συνθέτης με το τραγούδι «Μη μου κλαίς» σε στίχους Νίκου Σαπουντζάκη. Στο δίσκο υπογράφει στιχουργικά και ο Βασίλης Γιαννόπουλος.

Στη νέα του δισκογραφική δουλειά «Στο πέρασμα του χρόνου» συμμετέχει ο Γιάννης Ζουγανέλης, ενώ παράλληλα ο ταλαντούχος δημιουργός δεν σταματά να εμπνέεται και να δημιουργεί, έχοντας ως βάση την πατρίδα του τη Σούρπη και ακτίνα δράσης στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου