ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για την επέτειο απελευθέρωσης του Αλμυρού από τον τουρκικό ζυγό

ο-αλ-μεϊκόπουλος-για-την-επέτειο-απελε-466845

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος αναφέρει: «Σήμερα, 17 Αυγούστου, εορτάζεται μια σημαντική επέτειος. Η απελευθέρωση του Αλμυρού από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, το 1881 και η ενσωμάτωσή του στο Ελληνικό Κράτος, μετά από σκληρούς αγώνες στις επαναστάσεις του 1821, 1854 και 1878.

Τη μέρα αυτή, πριν 140 χρόνια, τα ελληνικά στρατεύματα καταλαμβάνουν τον Αλμυρό και οι κάτοικοι, μαζί με τις αρχές και τους κληρικούς όλης της περιοχής, τα υποδέχονται με μεγάλο ενθουσιασμό, συγκίνηση, ζητωκραυγές και χειροκροτήματα. Οφείλουμε, για το λόγο αυτό, κάθε χρόνο τέτοια μέρα να τιμούμε τους ήρωες – προγόνους μας για τις μάχες που έδωσαν για να σωθεί ο τόπος.

Η σύγχρονη ιστορία του Αλμυρού, με τις μετακινήσεις πληθυσμών από τα ορεινά, την εγκατάσταση προσφύγων, με την εργατικότητα και δημιουργικότητα των κατοίκων του, είναι γεμάτη από σημαντικές πρωτοβουλίες που συνέβαλαν στην ανάπτυξη της πόλης, καθιστώντας τον Αλμυρό ένα σημαντικό οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας. Χρόνια Πολλά στις Αλμυριώτισσες και τους Αλμυριώτες!».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου