ΑΛΜΥΡΟΣ

Συνεχίζεται η προσέλευση στο εμβολιαστικό κέντρο Αλμυρού

συνεχίζεται-η-προσέλευση-στο-εμβολια-469398

Τουλάχιστον 100 άτομα εξυπηρετεί καθημερινά το εμβολιαστικό κέντρο Αλμυρού, το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί αδιάλειπτα από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο από νωρίς το πρωί έως και τις 22:00.

Η κίνηση σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα έχει μειωθεί, όμως το εξαιρετικά ενθαρρυντικό είναι ότι παρουσιάζεται ενδιαφέρον από νέους ανθρώπους, άτομα ηλικίας από 13ων έως και 18 ετών.

Οι νέοι έχουν αρχίσει να προσβάλλονται ολοένα και πιο τακτικά από τον ιό. Συνήθως δεν παρουσιάζουν τόσο σοβαρά συμπτώματα όσο οι μεγαλύτερες ηλικίες, εντούτοις είναι φορείς του ιού και χωρίς μέτρα μπορούν να τον μεταφέρουν στις οικογένειές τους και τα μεγαλύτερα άτομα του συγγενικού τους περιβάλλοντος, τα οποία χρειάζονται προστασία.

Στον δήμο Αλμυρού, το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης χαρακτηρίζεται ικανοποιητικό. Η συντριπτική πλειονότητα των ηλικιωμένων έχει κάνει και τις δύο δόσεις των εμβολίων, ενώ εκτιμάται ότι έχουν θωρακιστεί απέναντι τον κορονοϊό και οι 40αρηδες και οι 50αρηδες.

Στο εμβολιαστικό κέντρο απευθύνονται άτομα όχι μόνο από τον δήμο Αλμυρού, αλλά και από τα Φάρσαλα, τις Σοφάδες, την Εύβοια και βέβαια τα περίχωρα του Αλμυρού.

Αυτήν την περίοδο λόγω του τουρισμού, εκδηλώνεται ενδιαφέρον και από τουρίστες, οι οποίοι μπορεί να είχαν κάνει την πρώτη δόση αλλά ο χρόνος της β’ δόσης τους βρήκε σε περίοδο διακοπών.

Βέβαια, λόγω του καλοκαιριού και των διακοπών υπάρχουν και αρκετές ακυρώσεις στα ραντεβού, όπως συμβαίνει, εξάλλου, στα περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα.

Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι της υγείας στέλνουν το μήνυμα ότι ο εμβολιασμός δεν θα πρέπει να πάει πίσω λόγω του καλοκαιριού. Σώζει ανθρώπινες ζωές και προστατεύει τους πιο αγαπημένους μας ανθρώπους, τους ηλικιωμένους.

Με κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνουν ότι η νόσηση από κορονοϊό έχει πολύ πιο ήπια συμπτώματα, όταν είναι κάποιος εμβολιασμένος και σίγουρα ήπια συμπτώματα σε σχέση με τα συμπτώματα όταν προσβάλλεται κανείς από Covid-19.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου