ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε υψηλά επίπεδα οι πληρότητες

σε-υψηλά-επίπεδα-οι-πληρότητες-469441

Σε Πτελεό, Αμαλιάπολη και Αχίλλειο η τουριστική κίνηση είναι στο φουλ

Σε υψηλά ποσοστά κινείται η πληρότητα στους παραθαλάσσιους προορισμούς του δήμου Αλμυρού, με τα δωμάτια και τα ξενοδοχεία να γεμίζουν από κόσμο και την εστίαση να δουλεύει σε καθημερινή βάση με ικανοποιητικούς τζίρους.

Το σκηνικό του τουρισμού άλλαξε στις αρχές Αυγούστου, με αποτέλεσμα να επικρατεί διάχυτη ικανοποίηση στους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης. Το δίμηνο που πέρασε ήταν δύσκολο, καθώς ο τουρισμός στην περιοχή κινούταν κατά κύριο λόγο Σαββατοκύριακα.

Τώρα έχουν επισκεφθεί όλοι τα εξοχικά τους σπίτια, ενώ γενικότερα ο τουρισμός έχει αυξηθεί, θυμίζοντας λίγο την προ κορονοϊού εποχή.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού, Κωνσταντίνος Μπουκουβάλας, ενημέρωσε ότι οι πληρότητες στην περιοχή του στα ξενοδοχεία και στα δωμάτια είναι στο 100%. Τον Πτελεό επισκέπτονται πολλοί Βολιώτες και κάτοικοι από ολόκληρη τη Θεσσαλία, που είτε έχουν εκεί εξοχικά σπίτια, είτε επισκέπτονται την περιοχή και ενοικιάζουν δωμάτια.

Η εστίαση δουλεύει κατά κύριο λόγο τα Σαββατοκύριακα και σε μικρότερο βαθμό τις καθημερινές, όμως υπάρχει διαρκώς κίνηση. Το μέλος της Κοινότητας, Αθανάσιος Μάρκας, ενημέρωσε ότι οι επαγγελματίες της εστίασης είναι ικανοποιημένοι.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμαλιάπολης, Ιωάννης Ξάνθης, είπε ότι στην Αμαλιάπολη έχουν ανοίξει όλα τα εξοχικά σπίτια, ενώ οι πληρότητες στα δωμάτια και στα ξενοδοχεία είναι στο 80% και διαρκώς αυξάνονται και περαιτέρω. Ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα η περιοχή σφύζει από κόσμο, με αποτέλεσμα στους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού να υπάρχουν χαμόγελα. Εντούτοις, η κίνηση που παρουσιάζεται δεν είναι η προσδοκώμενη. «Φαίνεται ότι ακόμη υπάρχει φόβος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού», σχολιάζει ο ίδιος.

Στο Αχίλλειο οι πληρότητες είναι στο 100%. Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Γεώργιος Μαρκάκης, λέει ότι η εστίαση δουλεύει ικανοποιητικά πλέον και τις καθημερινές και τα βράδια. «Ο φετινός Αύγουστος φαίνεται να είναι πολύ καλύτερος από τον περσινό. Εντούτοις, το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου που προηγήθηκε δεν υπήρχε η αναμενόμενη κίνηση παρά μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Το Αχίλλειο επισκέφτηκαν με ιστιοπλοϊκά σκάφη και φέτος όπως και κάθε χρόνο πολλοί Αυστριακοί και Γερμανοί, ενώ υπάρχουν πολλοί επισκέπτες από τον Βόλο και την Καρδίτσα.

«Ελπίζουμε να συνεχιστεί η κίνηση και τον υπόλοιπο Αύγουστο. Μετά αρχίζουν τα σχολεία και η τουριστική κίνηση «σπάει»», σημειώνει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου