ΑΛΜΥΡΟΣ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της απελευθέρωσης του Αλμυρού

το-πρόγραμμα-των-εκδηλώσεων-για-τον-εο-470619

Για τον επικείμενο εορτασμό της Επετείου Απελευθέρωσης της πόλης του Αλμυρού, βάσει του ΦΕΚ 3481/Β/30-07-2021 και με γνώμονα τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας COVID-19, θα γίνουν οι παρακάτω πανηγυρικές και εορταστικές εκδηλώσεις:

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021

Ώρα 8:00 μ.μ.: Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στην συμμετοχή του Αλμυρού στους Εθνικούς Απελευθερωτικούς Αγώνες και στον Ιερό Λόχο, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Ωδείου, με ομιλητές τον πρώην Υπουργό & πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κο Γεώργιο Σούρλα & τον πρώην εκπαιδευτικό και συγγραφέα κο Αθανάσιο Καραπετσα, συνοδεία της χορωδίας του Δήμου Αλμυρού.

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Ώρα 7:30 π.μ.: Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, π. Γεωργίου Μπέκα.

Ώρα 9:45 π.μ.: Πέρας προσέλευσης στο Ναό της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών και των Πολιτικών Αρχών.

Ώρα 10:00 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου με συμμετοχή των Αρχών της πόλης και των συμπολιτών, τηρώντας τα όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς της πανδημίας COVID-19.

Αμέσως μετά τη δοξολογία, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η κα Αγγελική Μπατσκίνη, οδοντίατρο. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές .

Στη συνέχεια, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρακαλούνται να παρευρεθούν:

  • ο κλήρος,
  • ο Δήμαρχος,
  • ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,
  • οι Στρατιωτικές, οι Αστυνομικές και οι Πολιτικές Αρχές

Ώρα 8:30 μ.μ.: Παρουσίαση του βιβλίου της κας Χρύσας Μαρδάκη, κοινωνιολόγου, συγγραφέα & τέως Δ/ντριας του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, με τίτλο « Ελέγκω, Αν ήσουν γυναίκα στην Ελληνική Επανάσταση…», στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Ωδείου.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

  1. Ο Αρχιερατικός Επίτροπος για τη ρύθμιση της Ιεροτελεστίας στην οποία να παρευρεθεί όλος ο Κλήρος.
  2. Τελετάρχης στο χώρο της εκκλησίας και του Ηρώου ορίζεται η κυρία Ασημένια Χρήστου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου