ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε κατάσταση συναγερμού για φωτιές βρίσκεται ο δήμος Αλμυρού

σε-κατάσταση-συναγερμού-για-φωτιές-βρ-486476

Συγκλήθηκε εκτάκτως σήμερα το απόγευμα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Αλμυρού με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων οργάνων Πολιτικής Προστασίας.

Ο δήμος Αλμυρού ενημερώνει ότι το σύνολο του προσωπικού της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Δήμου αλλά και των εθελοντών όλη την εβδομάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα. Πολύ περισσότερο θα βρίσκεται σε ετοιμότητα αύριο Παρασκευής, που αυξάνονται όλες οι περιπολίες και όλο το προσωπικό θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε ενδεχόμενου κινδύνου.

Εκτακτες περιπολίες έχουν οργανωθεί από Κλιμάκια των Οργάνων Πολιτικής Προστασίας και περιπολούν ολόκληρο τον Δήμο Αλμυρού σε κάθε περιοχή.
Ο δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, απευθύνει έκκληση στους δημότες να συνειδητοποιήσουν τον βαθμό επικινδυνότητας και το ιδιαίτερα προειδοποιητικό σήμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς για πρώτη φορά ο Δήμος Αλμυρού βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού ως προς το ενδεχόμενο πυρκαγιάς.
«Όλοι μαζί μπορούμε να συμμετέχουμε στην αποτροπή κάθε κινδύνου. Να παραμένετε ψύχραιμοι και να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των Αρχών.
Απαγορεύονται οι εργασίες στην ύπαιθρο, οι επισκέψεις σε δασικές περιοχές, κάθε ενέργεια που θα αποτελέσει έναυσμα για ανάπτυξη πυρκαγιάς.
Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις, ιδιαιτέρως των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων. Σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς καλέστε άμεσα την Πυροσβεστική στο 199», προτρέπει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου