ΑΛΜΥΡΟΣ

Ικανοποίηση στον κλάδο της εστίασης στον Αλμυρό

ικανοποίηση-στον-κλάδο-της-εστίασης-σ-495128

Αύξηση στους τζίρους 20%, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο

Χαμόγελα στην εστίαση στον Αλμυρό. Οι επιχειρηματίες βλέπουν τους τζίρους τους να καταγράφουν αύξηση σε σχέση με πέρυσι την τρέχουσα χρονική περίοδο της τάξεως του 20%. Ο κόσμος βγαίνει επιτέλους έξω και διασκεδάζει.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Καταστηματαρχών Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού Ευάγγελος Μπακίρης, λέει: «Ολα κυλούν καλά, λίγο μόνο μας αναστατώνουν με τα μέτρα. Στο κέντρο του Αλμυρού τα καταστήματα έχουν ικανοποιητική κίνηση».

Στο παραθαλάσσιο μέτωπο όλα είναι πιο περιορισμένα. «Τα καταστήματα δουλεύουν κατά κύριο λόγο τα Σαββατοκύριακα. Τις καθημερινές είναι πιο χαλαρά. Δεν έχουν την αναμενόμενη κίνηση που περίμεναν», σημειώνει. Εξάλλου, η εστίαση δουλεύει κατά κύριο λόγο με τους ντόπιους κατοίκους.

Τα καταστήματα λειτουργούν τηρώντας απαρέγκλιτα τους κανόνες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ με πληρότητα 80% στους εξωτερικούς χώρους και μουσική. Για την προστασία από τη νόσο Covid-19 τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, οι πελάτες είναι καθήμενοι, ενώ οι εργαζόμενοι φορούν τις προστατευτικές τους μάσκες.

Επισημαίνεται ότι ο Αλμυρός προκειμένου να μην προκαλείται συνωστισμός και συνθήκες που ευνοούν τη μετάδοση του κορονοϊού προχώρησε ακόμη και σε πεζοδρομήσεις.

«Κάνουμε μεγάλο αγώνα, αλλά ευτυχώς κινούμαστε καλά. Προς το παρόν δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα», σημειώνει ο ίδιος.

Το αρνητικό για την εστίαση είναι ότι φέτος δεν θα διοργανωθεί για δεύτερη συνεχή φορά η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη, η οποία με τον κόσμο που συγκέντρωνε τόνωνε την κίνηση στα καταστήματα, καθώς κατά τη διάρκεια του παζαριού ο Αλμυρός αποτελούσε πόλο έλξης για χιλιάδες πολίτες που τον επισκέπτονταν από ολόκληρη τη Θεσσαλία, αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

«Το παζάρι ήταν για εμάς ένας μοχλός ανάπτυξης. Δεν θα γίνουν όμως αντίστοιχες διοργανώσεις πουθενά με βάση την πορεία της πανδημίας. Γενικότερα, με τις εκδηλώσεις δεν ξέρουμε τι θα γίνει», σημειώνει ο ίδιος.

Μητρώο

Η Ενωση Καταστηματαρχών Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού υλοποίησε τη δέσμευση που είχε αναλάβει από την προεκλογική περίοδο και ανανέωσε το Μητρώο της.

Επρόκειτο για πρωτοβουλία που δεν αναλήφθηκε εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα ο παλαιότερος κατάλογος να περιλαμβάνει επαγγελματίες που έχουν αποχωρήσει από τον κλάδο και έχουν συνταξιοδοτηθεί ή να μην περιλαμβάνει νέους επιχειρηματίες που έκαναν έναρξη στο επιχειρείν.

«Το επόμενο χρονικό διάστημα θα φροντίσουμε το Μητρώο να λάβει και ηλεκτρονική μορφή, ώστε ο καθένας να μπορεί να ενημερώνεται. Στον Αλμυρό αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνολικά 90 καταστήματα από 75 κάποτε» αναφέρει ο πρόεδρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου