Μία κλαίει, μία γελά ο εμπορικός κόσμος, παρά τις εκπτώσεις

Τελευταία ενημέρωση: 2021-08-01, 17:45:54
Παναγιώτης Μπούντης: Με την υφιστάμενη κατανάλωση δεν καλύπτονται τα συσσωρευμένα χρέη
Μία κλαίει, μία γελά ο εμπορικός κόσμος, παρά τις εκπτώσεις

Αναγκαία κρίνεται η οικονομική ενίσχυση των καταστηματαρχών από την Πολιτεία

Μειώθηκε η αγοραστική κίνηση στην εμπορική αγορά Αλμυρού σε σχέση με τις δύο πρώτες εβδομάδες των εκπτώσεων. Τα εμπορικά καταστήματα άλλες μέρες δουλεύουν και άλλες όχι. Ο εμπορικός κόσμος αναμένει τώρα να αλλάξει η κατάσταση τον Αύγουστο, που είναι πάντα καλός μήνας.

«Τα ποσοστά των εκπτώσεων θα είναι ακόμη πιο υψηλά, ενώ ο μήνας αυτός θα φέρει και ξένο κόσμο», λέει ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Επαρχίας Αλμυρού, Παναγιώτης Μπούντης.

Πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κατανάλωση σε εμπορικά είδη κινείται σε μέτρια επίπεδα. «Ο κόσμος πλέον εμπιστεύεται τα μαγαζιά της περιοχής. Τηρούμε το υγειονομικό πρωτόκολλο απαρέγκλιτα, ενώ ένα μεγάλο μέρος των επαγγελματιών τοπικά έχει εμβολιαστεί. Το ζήτημα είναι ότι ο κόσμος έχει περιορισμένη οικονομική δυνατότητα. Η υφιστάμενη κατανάλωση δεν μπορεί να βοηθήσει τα καταστήματα», σημειώνει ο ίδιος.

Ο εμπορικός κόσμος προσδοκά να καλύψει τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις των προηγούμενων μηνών. Γνωρίζει όμως ότι δεν μπορεί να γίνει μόνο με τις εκπτώσεις, οι οποίες διαρκούν μέχρι τέλη Αυγούστου.

«Περιμένουμε να βοηθήσει το κράτος το λιανεμπόριο τόσο στο κομμάτι που αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές, όσο και στο κομμάτι που αφορά στις φορολογικές υποχρεώσεις, είτε με ενέσεις ρευστότητας, είτε με τη μορφή επιδοτήσεων του λιανεμπορίου.

Θα έρθει το φθινόπωρο με πολλά και μεγάλα προβλήματα για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις, αν το ιδιωτικός χρέος παραμείνει ως έχει», επισημαίνει ο ίδιος.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
7
=