ΑΛΜΥΡΟΣ

«Ναι» σε Τμήμα Ενταξης στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού

ναι-σε-τμήμα-ενταξης-στο-1ο-γυμνάσιο-α-495159

Από το δημοτικό συμβούλιο, που συζήτησε το θέμα

Υπέρ της λειτουργίας Τμήματος Ενταξης εντός της σχολικής μονάδας του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού τάχθηκε με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού, το οποίο συνεδρίασε την περασμένη Τρίτη διά περιφοράς.

Το Τμήμα Ένταξης στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στη βελτίωση και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων και δεξιοτήτων τους, ώστε να καταστεί δυνατή η ένταξη ή η επανένταξή τους στο γενικό σχολείο, όπου και όταν αυτό είναι δυνατόν, η αντίστοιχη προς τις δυνατότητές τους ένταξη στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Με την ένταξη ή επανένταξη στο γενικό σχολείο θα καταστεί δυνατή η αλληλοαποδοχή, η αρμονική συμβίωσή τους με το κοινωνικό σύνολο και η ισότιμη κοινωνική τους εξέλιξη, με στόχο τη διασφάλιση της πλήρους προσβασιμότητας των μαθητών με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και την αναγκαιότητα για παροχή δωρεάν δημόσιας ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Τα Τμήματα Ενταξης, όπως τονίστηκε, παρέχουν την αναγκαία υποστήριξη στους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, επειδή τους δίνεται η δυνατότητα να καλυφθούν τα κενά στα γνωστικά αντικείμενα με αποτελεσματικό τρόπο και να έχουν ενεργή συμμετοχή στην τάξη, πράγμα το οποίο διευκολύνει τη ροή του μαθήματος, λειτουργεί εμψυχωτικά για τους ίδιους. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζονται τα φαινόμενα παραίτησης από τις σχολικές διαδικασίες με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται η σχολική διαρροή μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες από την εκπαίδευση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου