ΑΛΜΥΡΟΣ

Ιδρυση Τμήματος Ενταξης στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού

ιδρυση-τμήματος-ενταξης-στο-1ο-γυμνάσι-505245

Για αρμονική ανάπτυξη των μαθητών με αναπηρία

Την Ιδρυση Τμήματος Ενταξης στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού προτείνει το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού στον Δήμο Αλμυρού.

Το Τμήμα Ενταξης, σύμφωνα με την πρόταση, θα συμβάλλει στην αρμονική ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και στη βελτίωση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους και των δεξιοτήτων τους, ώστε να καταστεί δυνατή η ένταξη ή η επανένταξή τους στο γενικό σχολείο.

Τα Τμήματα Ενταξης παρέχουν την αναγκαία υποστήριξη στους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, επειδή τους δίνεται η δυνατότητα να καλυφθούν τα κενά στα γνωστικά αντικείμενα με αποτελεσματικό τρόπο και να έχουν ενεργή συμμετοχή στην τάξη, πράγμα το οποίο διευκολύνει τη ροή του μαθήματος και λειτουργεί εμψυχωτικά για τους ίδιους.

Το θέμα έρχεται προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού, που θα συνεδριάσει αύριο Δευτέρα στις 14:30.

Το Σώμα θα κληθεί να εγκρίνει ακόμη την αποδοχή όλων των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από γονείς για ένταξη των παιδιών τους στον Παιδικό Σταθμό Αλμυρού. Η πρόεδρος της επιτροπής, Αρετή Μπέη, σε σχετική πρότασή της επισημαίνει ότι ο αριθμός των εμπρόθεσμων αιτήσεων εγγραφής είναι μικρότερος από τον αριθμό των παιδιών που μπορούν να εξυπηρετηθούν από τη δομή.

Ακόμη, το Σώμα θα συστήσει τριμελή επιτροπή για την απογραφή όλων των κινητών και ακινήτων του Παιδικού Σταθμού.

Το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει με συνολικά 8 θέματα συζήτησης. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η διατύπωση γνώμης επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση Αετός της Δημοτικής Ενότητας Αλμυρού, το αίτημα του Συλλόγου Νέων Πτελεού για παραχώρηση του προαύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Πτελεού κ.ά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου