ΑΛΜΥΡΟΣ

Πεζοδρομήσεις στο κέντρο του Αλμυρού

πεζοδρομήσεις-στο-κέντρο-του-αλμυρού-505263

Για επιτακτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού

Κυκλοφοριακή μελέτη προσωρινού καθορισμού οδών σε πεζόδρομους εντός του οικισμού της πόλης Αλμυρού ενέκρινε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλμυρού προχθές Παρασκευή.

Η μελέτη εκπονήθηκε για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας με στόχο τη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19 από τον συνωστισμό.

Θα ληφθούν προσωρινά μέτρα πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα και ρυθμίσεις αύξησης του χώρου για την εξυπηρέτηση των πεζών και των μετακινούμενων με ήπιες μορφές μετακίνησης.

Οι πεζοδρομήσεις αφορούν:

  • Σε τμήμα της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου από την διασταύρωση της με την οδό Μυρμιδώνος έως τη διασταύρωση της με την οδό Αργυροπούλου, μπροστά από το Δημαρχείο Αλμυρού
  • Σε τμήμα της οδού Ερμού από τη διασταύρωση της με τις οδούς Αργυροπούλου και Όθρυος έως τη διασταύρωση της με την οδό Φιλελλήνων, μπροστά από την Alpha Bank.
  • Σε τμήμα των οδών Δημητρίου Γρηγοριάδου και Αγοράς από τη διασταύρωση της με τις οδούς Βόλου και Βασιλέως Κωνσταντίνου έως την διασταύρωση της με την οδό Αθήνας.

Από αύριο Δευτέρα οι Τεχνικές Υπηρεσίες θα προχωρήσουν στη σχετική σήμανση και από την Τετάρτη τα κυκλοφοριακά μέτρα θα τεθούν σε ισχύ. Θα διαρκέσουν μέχρι την εκπόνηση οριστικής μελέτης από συγκοινωνιολόγο στον οποίο έχει απευθυνθεί η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Μέχρι την εκπόνηση της οριστικής μελέτης η δημοτική αρχή Αλμυρού θα έχει τη δυνατότητα να δει πως λειτουργούν πρακτικά τα μέτρα, ώστε να προχωρήσει και στις ανάλογες αποφάσεις.

Τα νέα κυκλοφοριακά μέτρα

Με βάση τις νέες ρυθμίσεις, ο κυκλοφοριακός φόρτος των οχημάτων που χρησιμοποιούν την οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου με κατεύθυνση προς την πλατεία θα εκτρέπεται δεξιά προς την οδό Μυρμιδώνος. Τα οχήματα που κινούνται στην άνω πλευρά της Βασιλέως Κωνσταντίνου θα εκτρέπονται στο σημείο αριστερά και δεξιά προς την οδό Αργυροπούλου. Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ερμού με κατεύθυνση την πλατεία θα εκτρέπονται δεξιά προς την οδό Όθρυος και τα οχήματα που κινούνται στην οδό Φιλελλήνων θα εκτρέπονται δεξιά προς την οδό Αθηνών, όπως ισχύει και σήμερα.

Οι θέσεις στάθμευσης επί των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου, Δημητρίου Γρηγοριάδου, Αγοράς και Ερμού αναγκαστικά θα απωλεσθούν.

Οι ρυθμίσεις θα ισχύουν Δευτέρα και Τετάρτη από τις 20:00 έως τις 24:00, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 21:00 έως τις 24:00 τα μεσάνυχτα και το Σαββατοκύριακο από τις 15:00 του Σαββάτου έως τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξετάστηκε ακόμη, η δυνατότητα να εισέρχονται και ποδήλατα στους προτεινόμενους πεζόδρομους. Όσον αφορά στη διέλευση ποδηλάτων επί των προαναφερόμενων πεζοδρόμων, δεν ενδείκνυται για λόγους ασφαλείας. Η κοινή χρήση ποδηλάτων με παιδιά να τρέχουν και να
παίζουν και ηλικιωμένους και ΑμεΑ να κινούνται στον ίδιο διάδρομο με ποδήλατα, ακόμη κι αν είναι λιγοστά δεν δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας στην κίνηση, τόσο των πεζών όσο και των ποδηλάτων.

Επισημαίνεται ότι για τις πεζοδρομήσεις οδών προηγήθηκε συνάντηση εργασίας με τους Συλλόγους Εμπόρων και Εστίασης του Δήμου Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου