150 εμβολιασμοί κάθε μέρα

Τελευταία ενημέρωση: 2021-07-18, 12:49:23
Οι εμβολιασμοί απαιτείται να τρέξουν με γρήγορους ρυθμούς, σύμφωνα με το προσωπικό του Εμβολιαστικού Κέντρου Αλμυρού
150 εμβολιασμοί κάθε μέρα

 Μάχη από το προσωπικό για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης «Ελευθερία» 

Συνολικά 150 με 200 άτομα περνούν καθημερινά το κατώφλι του Εμβολιαστικού Κέντρου Αλμυρού προκειμένου να θωρακιστούν απέναντι στον κορονοϊό. Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού εξαπλώνεται στη χώρα με ραγδαίους ρυθμούς. Το προσωπικό του κέντρου στέλνει μήνυμα ότι οι πολίτες θα πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν και να μη χάνουν άλλο χρόνο. Το ίδιο μήνυμα στέλνει και ο δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.

Σύμφωνα με την Αλκηστη Καλτσά από το τμήμα επισκεπτριών υγείας, το προσωπικό του Εμβολιαστικού Κέντρου επιδίδεται καθημερινά σε μεγάλο αγώνα για να προχωρήσει η επιχείρηση «Ελευθερία». Εργάζεται καθημερινά από τις 08:00 έως τις 22:00, ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες πολίτες.

Στη μάχη του εμβολιασμού βρίσκονται γιατροί, 4 επισκέπτες υγείας, νοσηλεύτριες, μαίες. Το προσωπικό αξιοποιείται ανάλογα με τις ανάγκες του προγράμματος.

Η κ. Καλτσά λέει ότι ιδιαίτερα οι νεαρές ηλικιακές κάτω των 30 ομάδες απαιτείται οπωσδήποτε να εμβολιαστούν. Αν δεν τους ενδιαφέρει το συμφέρον τους, ας σκεφτούν τους γονείς τους και τα ηλικιωμένα άτομα που βρίσκονται στο περιβάλλον τους και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

«Πρέπει να καλυφθούμε όλοι με τις δόσεις. Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού εξαπλώνεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα», αναφέρει.

 

Κάλεσμα από τον δήμαρχο Αλμυρού

Να συμμετάσχουν ενεργά στο σχέδιο των εμβολιασμών καλεί τους πολίτες επίσης, ο δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα σεβόμενος απόλυτα το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής, αλλά χωρίς να εθελοτυφλεί στην υποχρέωση προστασίας της δημόσιας υγείας.

 Όπως αναφέρει, «ο τόπος μας έχει δοκιμαστεί, αυτά τα δύο έτη, πολύ σκληρά. Άνθρωποι νόσησαν και βρέθηκαν απομονωμένοι σε κλίνες νοσοκομείων, οι οικογένειες αδυνατούσαν να προσφέρουν βοήθεια στους δικούς τους συγγενείς, ενώ υπήρξαν και περιστατικά απώλειας συμπολιτών μας εξαιτίας αυτού του ιού. Παράλληλα, τα σκληρά μέτρα είχαν ως αποτέλεσμα, οι επαγγελματίες να βιώσουν πολύμηνο αποκλεισμό από τις δραστηριότητές τους, να καταστραφούν οικογενειακοί προϋπολογισμοί, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να αισθανθούν την απειλή ενδεχόμενης οριστικής απώλειας της εργασίας τους μακροπρόθεσμα, επομένως και του εισοδήματος τους».

Ο ίδιος επισημαίνει: «Δεν αρκεί να έχουμε κάποια χρήματα, δεν αρκεί να ζούμε περισσότερα χρόνια. Πρέπει να διάγουμε τον βίο μας ελεύθεροι με σωματική, νοητική και κοινωνική ευεξία ώστε να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας.

Τα εμβόλια εδώ και δεκάδες έτη σώζουν ζωές και έχουν απαλλάξει την κοινότητα από σοβαρές ασθένειες. Αποτελούν εργαλείο υγείας, μέσον ελευθερίας. Ως άνθρωπος αλλά και ως Δήμαρχος επιλέγω την ελευθερία, γι’ αυτό και εμβολιάστηκα από την πρώτη στιγμή. Καλώ όλους τους πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό και όλοι μαζί να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε την υγεία μας, να ενισχύσουμε την κοινωνική ευημερία του τόπου μας», καταλήγει.

 

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
4
=