ΑΛΜΥΡΟΣ

Ικανοποίηση στον Δήμο Αλμυρού για την άμεση κινητοποίηση

ικανοποίηση-στον-δήμο-αλμυρού-για-τη-524071

Στις διαδοχικές πυρκαγιές στο Κουρί το περασμένο Σαββατοκύριακο

Διάχυτη ικανοποίηση υπάρχει στη δημοτική αρχή Αλμυρού για την άμεση κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα και την Αστυνομία για τις διαδοχικές πυρκαγιές στο Κουρί το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Αλμυρού, Λεωνίδας Βούλγαρης, ευχαριστεί δημόσια, τόσο τους πυροσβέστες και τους αστυνομικούς όσο και τους περιπατητές.

«Θα ήθελα να συγχαρώ τους πυροσβέστες του Κλιμακίου Αλμυρού, τους Αστυνομικούς του Α.Τ Αλμυρού όπως επίσης και τους περιπατητές του Δάσους Κουρί για την άμεση ανταπόκριση έτσι ώστε να κατασβήσουν τις φωτιές που ξέσπασαν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Τα διαδοχικά περιστατικά πυρκαγιών προκάλεσαν προβληματισμό.

Σε ένα 24ωρο ήχησαν δύο φορές οι σειρήνες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δρυμώνα. Οι φωτιές ήταν ευτυχώς μικρής έκτασης και δεν πήραν μεγάλες διαστάσεις. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι έκταση θα πάρει μία πυρκαγιά όταν ξεκινήσει.

Και στις δύο περιπτώσεις η κινητοποίηση ήταν αστραπιαία από ισχυρή δύναμη πυροσβεστών και σε προσωπικό και σε μέσα πυρόσβεσης.

Οι πυρκαγιές κατασβήστηκαν άμεσα καίγοντας ξηρά χόρτα σε έκταση μερικών εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων. Η ευαισθητοποίηση των πολιτών έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Η ενημέρωση έγινε άμεσα χωρίς χρονοτριβή. Ετσι δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου