ΑΛΜΥΡΟΣ

Χαλαρή η τουριστική κίνηση

χαλαρή-η-τουριστική-κίνηση-524079

Αγωνία για το φετινό καλοκαίρι στους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης στον Αλμυρό

Αρχισε με χαλαρούς ρυθμούς ο τουρισμός στις παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Αλμυρού. Τα Σαββατοκύριακα τα τουριστικά θέρετρα σφύζουν από ζωή. Παραλίες, καταστήματα εστίασης και καταλύματα γεμίζουν από κόσμο. Τις καθημερινές ερημώνουν και πάλι.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης βρίσκονται σε στάση αναμονής, προκειμένου να δουν την πορεία του τουρισμού το επόμενο διάστημα. Παραδοσιακά η έντονη κίνηση ξεκινά από τις 15 Ιουλίου και μετά.

O πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πτελεού, Κωνσταντίνος Μπουκουβάλας, είπε ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης είναι καθ’ όλα προετοιμασμένοι για τη νέα σεζόν.

Ο Πτελεός δουλεύει κατά κύριο λόγο με Έλληνες τουρίστες από τη Θεσσαλία αλλά και τη Λαμία, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στο Αχίλλειο υπάρχει η αίσθηση ότι φέτος η εικόνα του τουρισμού είναι λίγο καλύτερη από πέρυσι. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Κοινότητας, Γεώργιος Μαρκάκης, λέει ότι στα ενοικιαζόμενα δωμάτια υπάρχει πληρότητα μόλις 60-70%.

«Σε κάθε περίπτωση, το μείζον είναι πώς θα κινηθεί ο Αύγουστος. Ο κόσμος παραμένει φοβισμένος με την πανδημία του κορονοϊού. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Οι ξενοδόχοι λένε ότι τα τηλέφωνα δεν χτυπούν και υπάρχει αβεβαιότητα», προσθέτει.

Ο τουρισμός στο Αχίλλειο αφορά κατά κύριο λόγο Ελληνες από ολόκληρη της Θεσσαλία, ενώ αρκετοί είναι οι επισκέπτες που περνούν την Κοινότητα, προκειμένου να ταξιδέψουν στη Σκιάθου με τα καραβάκια που βάζουν εκδρομικά γραφεία.

Μία σημαντική αγορά για την περιοχή είναι και οι Αυστριακοί και οι Γερμανοί, που συνηθίζουν να επισκέπτονται τον καλοκαιρινό προορισμό εδώ και πολλά έτη. Εχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους με κότερα, αλλά ακόμη η παρουσία τους δεν είναι ιδιαίτερα αισθητή.

Στην Αμαλιάπολη η πληρότητα που υπάρχει στα ξενοδοχεία είναι της τάξεως του 50%. Η Κοινότητα σφύζει από ζωή τα Σαββατοκύριακα, όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα τουριστικά θέρετρα του δήμου Αλμυρού. Εντούτοις, τις καθημερινές επικρατεί άλλη εικόνα.

Ο τουρισμός έχει ξεκινήσει με ένα χαλαρό βηματισμό.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας, Ιωάννης Ξάνθης, λέει: «Ξέραμε ότι τα πράγματα θα ήταν περίεργα, όμως φέτος ο κόσμος μοιάζει να το έχει πάρει απόφαση και κινούμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι που είχαμε πάλι περιορισμούς.

Ο τουρισμός μας στηρίζεται κατά κύριο από τους Ελληνες που διατηρούν εκεί εξοχικές κατοικίες», προσθέτει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου