ΑΛΜΥΡΟΣ

Θετική πρόθεση για το παζάρι Αλμυρού –  ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ 

θετική-πρόθεση-για-το-παζάρι-αλμυρού-532264

Χαμηλά ενοίκια για τους μικροπωλητές αποφάσισε η δημοτική αρχή

Στη διοργάνωση της καθιερωμένης εμποροπανήγυρης του Αλμυρού, που ανέκαθεν συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες και είναι γνωστή σε ολόκληρη την Ελλάδα, ετοιμάζεται να προχωρήσει η δημοτική αρχή Αλμυρού, αν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Η δημοτική αρχή αποφάσισε προχθές να μειώσει τα ενοίκια για την εκμίσθωση χώρων κατά 20% και η Επιτροπή Διοργάνωσης να βρίσκεται υπ’ ατμόν, ώστε αν τελικά ληφθεί οριστική απόφαση για υλοποίηση της διοργάνωσης, να υπάρχει ήδη μία προετοιμασία.

Πέρυσι η πραγματοποίηση της αγαπημένης εμποροπανήγυρης αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, καθώς υπήρχαν απαγορευτικά δεδομένα. Φέτος όμως, η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα πραγματοποίησης υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις με βάση τη μέχρι τώρα πορεία της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, υπάρχει η δυνατότητα διεξαγωγής τέτοιων διοργανώσεων σε νομούς που έχουν επιτύχει εμβολιασμό στον πληθυσμό τους άνω του 50%, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που κοινοποιήθηκε στον δήμο.

Η τελικά απόφαση αναμένεται να ληφθεί στις 15 Ιουλίου ανάλογα με τα υγειονομικά δεδομένα εκείνης της περιόδου, καθώς προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η προστασία της υγείας του πολίτη.

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, είπε ότι η αρμόδια επιτροπή θα είναι σε ετοιμότητα, ώστε όταν ληφθεί η απόφαση και η πανδημία επιτρέψει να γίνει το παζάρι να υπάρχει ήδη μία προετοιμασία.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τι θα γίνει. Η κατάσταση είναι ρευστή και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την εξέλιξη της πανδημίας. Μόνο αν είναι καλές οι συνθήκες και το επιτρέπουν θα γίνει το παζάρι», ανέφερε.

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι προχθές αποφασίστηκε οι τιμές των ενοικίων να είναι φέτος πιο χαμηλές λόγω των δυσκολιών που προκαλεί η πανδημία. «Συνεννοούμαστε με τους επαγγελματίες για να δούμε, αν θα υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σίγουρα όμως, προτεραιότητά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας», πρόσθεσε.

Επισημαίνει ότι το παζάρι του Αλμυρού συγκέντρωνε κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες από τον Βόλο και τη Μαγνησία αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλία και όχι μόνο. Κάθε χρόνο πραγματοποιούταν στις 23 Αυγούστου και διαρκούσε για μία εβδομάδα. Η διοργάνωση είναι τόσο δημοφιλής και αγαπητή που για την πραγματοποίησή της κινητοποιούνται επαγγελματίες από ολόκληρη τη Θεσσαλία αλλά και κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η διοργάνωση συγκέντρωνε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες έσοδα στον δήμο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου