ΑΛΜΥΡΟΣ

Συντήρηση σε 13 σχολικά κτίρια στον Δήμο Αλμυρού

συντήρηση-σε-13-σχολικά-κτίρια-στον-δήμ-540331

Σύντομα εργασίες επιδιόρθωσης φθορών και συντήρησης υποδομών

Στη συντήρηση των σχολικών κτιρίων προχωρά η δημοτική αρχή Αλμυρού. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε μελέτη που προβλέπει εργασίες συνολικού προϋπολογισμού 74.400 ευρώ σε συνολικά δεκατρία σχολικά κτίρια.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής Αλμυρού, εργασίες θα γίνουν στα εξής σχολεία: ΕΠΑΛ ΣΕΚ Αλμυρού, Ειδικό Σχολείου Αλμυρού, 3ο Δημοτικό Αλμυρού, Νηπιαγωγείο Ευξεινούπολης, Δημοτικό Σχολείο Αχιλλείου, Δημοτικά Σχολεία Βρύναινας, Σούρπης, Γυμνάσιο – Λύκειο Σούρπης, Νηπιαγωγείο Αμαλιάπολης, 10ο και 4ο Δημοτικά Σχολεία Αλμυρού, Γυμνάσιο Πτελεού, Δημοτικό Πτελεού και Νηπιαγωγείο Πτελεού.

Στο πλαίσιο της παρέμβασης θα συντηρηθούν μονώσεις ταρατσών, στεγών και τοίχων, θα γίνει αντικατάσταση υδρορροών, πλήρη επιδιόρθωση ζημιών που έχουν προκληθεί λόγω διάβρωσης, εργασίες διαρρυθμίσεων.

Ακόμη, θα αντικατασταθούν φθαρμένα κουφώματα και παράθυρα, θα κατασκευαστούν όπου απαιτείται στέγαστρα και ψευδοροφές, θα τοποθετηθούν περιφράξεις, θα συντηρηθούν χώροι υγιεινής κ.α.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικής Υπηρεσίας και Πολεοδομίας του δήμου Αλμυρού και τους όρους του διαγωνισμού.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα.

Επίσης, η Οικονομική Επιτροπή όρισε ένα τακτικό μέλος με τον αναπληρωτή του για συμμετοχή στην πενταμελή επιτροπή παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης του έργου «Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Μαγούλας Πλατανιώτικης».

Σκοπός της σύμβασης είναι η επανεκκίνηση των ανασκαφών στη θέση «Μαγούλα Πλατανιώτικη» της Τ.Ε. Πλατάνου, του Δήμου Αλμυρού, Π.Ε. Μαγνησίας που είναι ο σημαντικότερος οικισμός των ιστορικών χρόνων στην πεδιάδα του Αλμυρού, η οποία αποσκοπεί στην αποκάλυψη τμήματος της αρχαίας πόλης, η οποία ταυτίζεται με την πόλη της Άλου των κλασικών χρόνων. Η ανασκαφική έρευνα στο δυτικό τομέα της πόλης κατά το 2018 και 2019, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, έφερε στο φως σταυροδρόμι του οικισμού, καθώς και τμήματα τεσσάρων οικιών που χρονολογούνται στον 3οκαι 2ο αι. π.Χ.

Απώτερος στόχος είναι η ανασκαφή ολόκληρων των οικιών και της σκευής τους, έτσι ώστε να σχηματίσουμε μια όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα για τη ζωή σε αυτήν την σημαντική θεσσαλική πόλη κατά τους πρώιμους ελληνιστικούς χρόνους.

Τακτικό μέλος στην επιτροπή παρακολούθησης του έργου ορίστηκε η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Αλμυρού Αρετή Μπέη – Σταματίου και αναπληρωτής της ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Λεωνίδας Βούλγαρης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου