ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλλο ένα έργο χωρίς διαγωνισμό Στον Δήμο Αλμυρού

αλλο-ένα-έργο-χωρίς-διαγωνισμό-στον-δή-540342

Η δημοτική αρχή Αλμυρού δεν θα προκηρύξει διαγωνισμό για την αποκατάσταση προσβασιμότητας στις γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

Τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση διαγωνισμού θα ακολουθήσει η δημοτική αρχή Αλμυρού για την ανάθεση της σύμβασης του έργου «Αποκατάσταση προσβασιμότητας σε γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις από τη θεομηνία Ιανός 2021».

Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Αλμυρού αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι μπορεί να ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία επειδή οι επείγουσες εργασίες αφορούν σε έκτακτα γεγονότα που δημιουργούν άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια των δημοτών, δεν μπορούν να τηρηθούν οι προθεσμίες υλοποίησης του έργου με δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού και οι περιστάσεις της κατ’ επείγουσας ανάγκης δεν προκύπτουν από παραλείψεις ή αμέλεια προγραμματισμού του δήμου.

Με την απόφαση διαφώνησε ο τέως δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, λέγοντας ότι δεν μπορεί κανείς να επικαλεστεί το κατ’ επείγον της θεομηνίας και πρότεινε να διενεργηθεί κανονικά διαγωνισμός.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Αλμυρού και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Βαγγέλης Χατζηκυριάκος τόνισε ότι οι ανοικτές ή κλειστές διαδικασίες απαιτούν πολύ περισσότερο χρόνο που όχι μόνο θα καθυστερήσουν την υλοποίηση των έργων, αλλά θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των δημοτών.

Επιπλέον, επισήμανε ότι στην απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή πρέπει να λάβει υπόψη την υποστελέχωση της ∆ιεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας και τον φόρτο εργασίας της καθημερινότητας και των προγραμματισμένων έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αυτή τη στιγμή στην Τεχνική Υπηρεσία υπηρετούν τρεις μόνιμοι υπάλληλοι, ο προϊστάμενος, διπλωματούχος αρχιτέκτων μηχανικός και δύο δύο υπάλληλοι, ένας πολιτικός μηχανικός ΠΕ και ένας αρχιτέκτονας μηχανικός, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για την επίβλεψη του συνόλου των έργων στον δήμο.

Προηγουμένως η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη μελέτη του έργου.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες του ακραίου καιρικού φαινομένου είχαν προκαλέσει στον δήμο καταστροφές σε πολλές τις ∆ημοτικές Ενότητες του ∆ήμου, κυρίως σε κοινωφελείς υποδομές, όπως στο δίκτυο ύδρευσης, στο οδικό δίκτυο και στην αγροτική και δασική οδοποιία.

«Από την πρώτη στιγμή θέσαμε σε προτεραιότητα την επιδιόρθωση των ζημιών, έχοντας ήδη προχωρήσει σε έργο εκ νέου κατασκευής του αγωγού ύδρευσης του ∆.∆. Αλμυρού ∆ήμου Αλμυρού, σε μίσθωση μηχανημάτων έργου για την απομάκρυνση φερτών υλών και την ταχεία αποκατάσταση πρόσβασης σε διαβάσεις στο αγροτικό δίκτυο, αφενός για την επανασύνδεση στο δίκτυο περιοχών που αποκόπηκαν και αφετέρου για τη ταχύτερη δυνατή πρόσβαση αγροτών και κτηνοτρόφων στα χωράφια και σε σταβλικές εγκαταστάσεις ώστε να ελέγξουν το μέγεθος της ζημιάς που υπέστησαν. Επιπροσθέτως, έχουμε ήδη προβεί σε σύναψη προγραμματικής σύμβασης, κατόπιν όλων των νόμιμων διαδικασιών, με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ με την επωνυμία «ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΕΣ ΑΕ ΟΤΑ», είπε ο δήμαρχος Αλμυρού εισηγούμενος το θέμα.

Για το επίμαχο έργο ενημέρωσε ότι αφορά στις αποκαταστάσεις διαβάσεων πρόσβασης σε γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στις πεδινές περιοχές του ∆ήμου Αλμυρού, στις οποίες προκλήθηκαν επίσης σοβαρές ζημιές εξαιτίας του ακραίου καιρικού φαινόμενου.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη προκήρυξη διαγωνισμού θα ακολουθηθεί και για τις αποκαταστάσεις ζημιών στην αγροτική οδοποιία, ένα έργο που είναι προϋπολογισμού 300.00 ευρώ, με αντίστοιχη απόφαση της Επιτροπής, με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου