ΑΛΜΥΡΟΣ

Εξόφληση λογαριασμών ηλεκτρονικά από τη ΔΕΥΑ Αλμυρού

εξόφληση-λογαριασμών-ηλεκτρονικά-απ-548005

Σε πλήρη λειτουργία από τον ερχόμενο μήνα το ψηφιακό σύστημα στη ΔΕΥΑ Αλμυρού

Νέα εποχή και πεδίο δράσεων για την ΔΕΥΑ Αλμυρού, που εκσυγχρονίστηκε, εντάσσοντας τη νέα ψηφιακή τεχνολογία στην εξόφληση των λογαριασμών, με στόχο την εξυπηρέτηση των 12.000 παρόχων που εξυπηρετεί.

Εκσυγχρονίζεται, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Αλμυρού, η διαδικασία είσπραξης οφειλών από τους δημότες, με την αξιοποίηση των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προσφέρονται από το τραπεζικό σύστημα. Συγκεκριμένα, μέσω της ένταξης στο σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών ΔΙΑΣ, οι δημότες θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις πληρωμές τους, μέσω τράπεζας, χωρίς να χρειάζεται η εξόφλησή τους με φυσική παρουσία.

Η ηλεκτρονική πληρωμή άρχισε πιλοτικά και από τον ερχόμενο Ιούλιο αναμένεται να λειτουργεί πλήρως το σύστημα ηλεκτρονικής εξόφλησης λογαριασμών. Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλμυρού, Τάσος Δεληζήσης, «ο εκσυγχρονισμός είναι το Α και το Ω σε μια υπηρεσία, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο πολίτης, ειδικά στην περίοδο του κορονοϊού».

Με την εφαρμογή των ηλεκτρονικών πληρωμών, και μέσα από το σύστημα εκσυγχρονισμού και διευκόλυνσης των πελατών, δημιουργείται, ουσιαστικά, μια ολοκληρωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα – βάση δεδομένων, που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην βελτίωση της λειτουργίας της ΔΕΥΑ Αλμυρού. «Το επόμενο βήμα που θέλουμε να κάνουμε, είναι η δημιουργία σελίδας μέσω της ΔΕΥΑ Αλμυρού, που θα παρέχει περισσότερα δεδομένα για την ΔΕΥΑ, τηλέφωνα 24ωρης εξυπηρέτησης για τους πελάτες και πολλές ακόμη χρήσιμες πληροφορίες», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλμυρού.

Με το νέο ψηφιακό σύστημα οι πληρωμές θα πραγματοποιούνται μέσω ενός μοναδικού ειδικού κωδικού πληρωμής, ο οποίος θα αναγράφεται στα νέα ειδοποιητήρια που θα εκδοθούν από τη Δ.Ε.Υ.Α. Αλμυρού. Με αυτό τον τρόπο οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλούν τα τιμολόγια με όλους τους διαθέσιμους τρόπους, όπως μετρητά, χρέωση τραπεζικού λογαριασμού, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, e-baking και phonebaking.

Οι εισπράξεις από όλες τις τράπεζες, μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ, θα συγκεντρώνονται σε ένα και μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό της ΔΕΥΑ Αλμυρού, στην τράπεζα συνεργασίας της, ενώ το αρχείο πληρωμών, θα αποστέλλεται καθημερινά από τη ΔΙΑΣ Α.Ε. στη ΔΕΥΑ, έτσι ώστε άμεσα να γίνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες από πλευράς της Οικονομικής Υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμυρού. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα σε κάθε οφειλέτη να εξοφλεί τις οφειλές του μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΥΑ Αλμυρού, καταχωρώντας σε συγκεκριμένη πλατφόρμα τα στοιχεία της κάρτας του.

Παράλληλα οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλούν τις οφειλές τους μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΥΑ Αλμυρού, καταχωρώντας σε συγκεκριμένη πλατφόρμα τα στοιχεία της κάρτας τους, υιοθετώντας το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η υπηρεσία του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ένα καινοτόμο ηλεκτρονικό εργαλείο διαχείρισης συναλλαγών 3DS και λειτουργεί μέσω ενός απλού υπολογιστή ή «έξυπνης συσκευής» με σύνδεση στο internet.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου