ΑΛΜΥΡΟΣ

Απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη στον Αλμυρό

απεργιακή-συγκέντρωση-την-πέμπτη-στο-561673

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνεται για την Πέμπτη 10 Ιουνίου, στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού, απευθύνει στους αγρότες και κτηνοτρόφους ο Αγροτικός Συλλόγου Αλμυρού – Σούρπης μέλος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας.

Αναλυτικά σε ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής: «Σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε δίπλα μας την εργατική τάξη της περιοχής μας και τα ταξικά της σωματεία.

Αυτό εκφράστηκε με την στήριξη στα μπλόκα,στις κινητοποιήσεις μας στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη ( AGROTICA) ,στις δίκες πρωτοπόρων αγωνιστών , στην μεγαλειώδη μηχανοκίνητη πορεία στην πόλη του Βόλου.

Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη αυτό να μετατραπεί σε κοινή δράση και αγώνα για τα δικαιώματά μας στην ζωή, αφού έχουμε κοινό αντίπαλο αλλά και κοινά συμφέροντα με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Ο αγροτικός σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης καλούμε τους βιοπαλαιστές αγρότες της περιοχής μας να πάρουμε μέρος μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 10 Ιουνίου στις 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία Αλμυρό.

Το αντεργατικό έκτρωμα που μας γυρίζει δύο αιώνες πίσω να το πετάξουμε στα σκουπίδια!

Βαδίζουμε μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους στον ίδιο δρόμο του αγώνα, ενώνουμε τις φωνές μας, στέλνουμε μήνυμα διεκδίκησης μιας καλύτερης ζωής. Η κοινή δράση και αλληλεγγύη, η συμμαχία μεταξύ μας, μπορεί να δυναμώσει ακόμη περισσότερο τους αγώνες μας και να δώσει την προοπτική ότι μπορούμε και πρέπει να γίνουμε οι ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουμε.

Διεκδικούμε:
1)Άμεσα μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας, με αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από τις χαμηλές τιμές και της συνέπειες της φονικής πανδημίας.

2)Ουσιαστικές αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς από τον παγετό και άλλα ζημιογόνα αίτια που έχει καταστρέψει την παραγωγή σε πολλά προϊόντα. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις φυσικές αιτίες και νόσους.

3)Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα μας αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης και θα εξασφαλίζουν προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση.

4)Μείωση του υπέρογκου και αδικαιολόγητου κόστους παραγωγής.

5)Να σταματήσει η καταλήστευση του κόπου μας από τους εμποροβιομήχανους, το κράτος και τις τράπεζες με τις πλάτες των κυβερνήσεων και της ΚΑΠ της ΕΕ.

6)Μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας με την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αλμυρού και των αγροτικών ιατρείων της περιοχής μας καθώς και να δοθεί η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.

Με τον αγώνα μας ,με το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος,με συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, θα τα καταφέρουμε!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 10:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου