ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Πυροβόλησε συγχωριανό του νομίζοντας ότι είναι κλέφτης

αλμυρός-πυροβόλησε-συγχωριανό-του-νο-563766

Αιματηρό επεισόδιο το Σάββατο το απόγευμα στον Αλμυρό, όταν 69χρονος πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο συγχωριανό του, ηλικίας 74 ετών, τραυματίζοντάς τον ευτυχώς ελαφρά.

Το συμβάν σημειώθηκε απογευματινές ώρες, περίπου στις 6:30, κι ενώ ο 69χρονος βρισκόταν στο σπίτι του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είδε ύποπτες κινήσεις σε οικόπεδο κοντά στο σπίτι του και αποφάσισε να δράσει.

Πήρε μακρύκαννο αεροβόλο όπλο που είχε στην κατοχή του και πυροβόλησε προς το σημείο που είδε τις ύποπτες κινήσεις. Είδε να σωριάζεται στο έδαφος ένας άνδρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 69χρονος, φέρεται να μην είχε πρόθεση να πυροβολήσει τον 74χρονο, ο οποίος, όπως προέκυψε, ήταν συγχωριανός του. Πηγές αναφέρουν ότι ο δράστης έριξε στον αέρα προς το σημείο του 74χρονου για εκφοβισμό. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πίστεψε ότι ήταν κλέφτης που θα χτυπούσε στο σπίτι γείτονά του, ο οποίος απουσίαζε εκείνη την ώρα.

Αγνωστο για ποιο λόγο ο 74χρονος βρισκόταν στο οικόπεδο και τι έκανε, σωριάστηκε στο έδαφος χτυπημένος. Το βλήμα που εκτοξεύτηκε, φαίνεται να βρήκε στόχο στο στήθος του 74χρονου, ο οποίος ωστόσο ήταν τυχερός. Τραυματίστηκε ελαφρά στη θωρακική χώρα, χωρίς να διατρέξει κίνδυνο η ζωή του.

Στον ήχο του πυροβολισμού, η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι να δει τι έχει συμβεί. Κλήθηκε ασθενοφόρο για τη διακομιδή του 74χρονου στο Νοσοκομείο, ενώ επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί του Α.Τ. Αλμυρού.

Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 69χρονου, ενώ κατέσχεσαν και το μακρύκαννο αεροβόλο όπλο, το οποίο δεν κατείχε νόμιμα.

Χθες το πρωί, ο 69χρονος οδηγήθηκε με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, ενώπιον της Εισαγγελίας Βόλου. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αφέθηκε όμως ελεύθερος και παραπέμπεται να δικαστεί σε ρητή δικάσιμο που θα οριστεί τις επόμενες ημέρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου