ΑΛΜΥΡΟΣ

Δυσαρέσκεια για τη διασκέδαση στα μουγγά

δυσαρέσκεια-για-τη-διασκέδαση-στα-μου-564582

Στους επαγγελματίες εστίασης στον Αλμυρό, που ανέμεναν χαλάρωση μέτρων

Από δυσανασχέτηση συνοδεύτηκε στον Αλμυρό η απόφαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων να συνεχίσει την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών Καφέ Μπαρ Επαρχίας Αλμυρού, Ευάγγελος Μπακίρης, είπε ότι «δεν μπορούμε να παρεμβαίνουμε στις αποφάσεις που λαμβάνονται για την πανδημία, όμως πιστεύω ότι τουλάχιστον όσον αφορά στη μουσική, έπρεπε να αλλάξουν στάση. Βέβαια περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις την ερχόμενη εβδομάδα».

Ο κ. Μπακίρης τονίζει ότι καταστήματα εστίασης που συγκεντρώνουν νεολαία στον Αλμυρό και την ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, ενώ πρέπει να ανοίξουν τα μπαρ.

Στο μεταξύ η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα έχει φέρει αισθητή αλλαγή στη λειτουργία των καταστημάτων. «Πλέον ο κόσμος ξεθαρρεύει και βγαίνει σιγά για από το σπίτι», σημειώνει.

Αν υπάρξουν περαιτέρω μέτρα χαλάρωσης, εκτιμάται ότι θα μπορέσει να εργαστούν οι επαγγελματίες του κλάδου σε ικανοποιητικούς ρυθμούς το επόμενο διάστημα.

Οι εκτιμήσεις για τη θερινή σεζόν δείχνουν ένα καλό καλοκαίρι. «Θα τα πάμε καλύτερα σε σχέση με πέρυσι, καθώς έχουμε τον εμβολιασμό. Στην περιοχή μας ο τουρισμός αφορά κατά κύριο λόγο τα παραθαλάσσια μέρη. Όμως, η κίνηση ενισχύεται συνολικά», σημειώνει.

Επισημαίνεται ότι η εστίαση λειτουργεί αυτή τη στιγμή με ωράριο μέχρι τις 12:30 μόνο με τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους και καθήμενους πελάτες αναλογικά με τα τετραγωνικά μέτρα των καταστημάτων.

Ο κ. Μπακίρης λέει όμως, ότι με τους χώρους δεν μπαίνει θέμα επάρκειας στον Αλμυρό. Παράλληλα λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις αποστάσεις ασφαλείας, τις μάσκες, το αντισηπτικό υλικό.

Για τον Σύλλογο ήταν πολύ σημαντικό που η επιστροφή στην κανονικότητα έγινε χωρίς απώλειες. Η εστίαση περιμένει τώρα να ξεκινήσει και ο τουρισμός στην περιοχή που θα τονώσει περαιτέρω την κίνηση.

Αυτή τη στιγμή τα παραθαλάσσια καταστήματα δεν έχουν ικανοποιητικούς τζίρους, καθώς δουλεύουν μόνο τα Σαββατοκύριακα και δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν έχουν κόσμο λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών. Μετά το κλείσιμο των σχολείων εκτιμάται ότι το τοπίο θα διαφοροποιηθεί προς το θετικό.

Από εκεί και πέρα ο Σύλλογος ασχολείται με την ανανέωση του μητρώου των μελών του, καθώς στην περιοχή δραστηριοποιούνται πλέον πολλοί καινούργιοι επαγγελματίες, ενώ παλαιότεροι έχουν κλείσει τα μαγαζιά τους, έχουν συνταξιοδοτηθεί και ωστόσο εμφανίζονται ως μέλη.

«Ηταν κάτι που δεσμευτήκαμε να κάνουμε την ανάληψη των καθηκόντων μας και θα σταθούμε πιστοί στην δέσμευση που αναλάβαμε», λέει ο κ. Μπακίρης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου