ΑΛΜΥΡΟΣ

Παράταση στην ολοκλήρωση των διαβάσεων του Ξηριά

παράταση-στην-ολοκλήρωση-των-διαβάσε-564591

Από την Οικονομική Επιτροπή, μετά από αίτημα του εργολάβου

Στις 18 Ιουνίου μετατίθεται η ημερομηνία ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των διαβάσεων του Ξηριά που καταστράφηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα Ιανό.

Ο εργολάβος του έργου ζήτησε παράταση επικαλούμενους τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και τον περιορισμό της διάδοσης του ιού.

Το θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου και αποφασίστηκε με ομόφωνη απόφαση.

Την 18η και την 19η Σεπτεμβρίου ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» έπληξε τον Αλμυρό με έντονα καιρικά φαινόμενα και προβλήματα στις υποδομές και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Τα ρέματα υπερχείλισαν με αποτέλεσμα τόνοι νερού με φερτές ύλες να εισχωρήσουν στο οδικό δίκτυο και στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Στο ρέμα Ξηριά, το οποίο χωρίζει στα δύο τον κάμπο του Αλμυρού, καταστράφηκαν όλες οι διαβάσεις, υπήρξε εκτεταμένη διάβρωση και διεύρυνση της κοίτης του, καταστροφή παραρεμάτιων δρόμων και ιδιοκτησιών.

Στις θέσεις των διαβάσεων είχε γίνει πρόχειρη αποκατάσταση που δεν εξασφάλιζε την ασφαλή μετακίνηση.

Διαγωνισμός για ατομικά μέσα προστασίας

Στο μεταξύ, στην προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού προχώρησε η δημοτική αρχή Αλμυρού για την επιλογή αναδόχου της σύμβασης του έργου «Προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας».

Ο προϋπολογισμός για την προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) του Δήμου Αλμυρού ανέρχεται στο ποσό των 41.198,88€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Δήμου Αλμυρού, Βασιλέως Κων/νου 117 Αλμυρός, ενώπιον της Επιτροπής Δημοπρασιών και Αξιολόγησης Προσφορών του Δήμου Αλμυρού, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών μέχρι την Τετάρτη στις 11:00.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (Βελάνης Δημήτριος τηλ.: 2422350249email: d.velanis@ almiros.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου