Κ. Πανταζώνας: Ο Αλμυρός να διεκδικήσει το εμπορευματικό κέντρο Θεσσαλίας

Τελευταία ενημέρωση: 2021-05-28, 11:55:55
Κ. Πανταζώνας: Ο Αλμυρός να διεκδικήσει το εμπορευματικό κέντρο Θεσσαλίας

«Ο Αλμυρός έχει όλους τους τρόπους μεταφοράς για να διεκδικήσει το εμπορευματικό κέντρο Θεσσαλίας», επισημαίνει ο ανεξάρτητος επιμελητηριακός σύμβουλος Μαγνησίας Κωνσταντίνος Πανταζώνας, σε επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον Δήμο Αλμυρού, Ευάγγελο Χατζηκυριάκο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβούλιου Δήμου Αλμυρού, Δημήτρη Τσούτσα, τον Πρόεδρο του επιμελητήριου Μαγνησίας, Αριστοτέλη Μπάσδάνη και το Διοικητικό Συμβούλιο του επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Πανταζώνας αναφέρει:

«Το υπουργείο ανάπτυξης έχει ξεκινήσει την διαδικασία, με νομοθετικές παρέμβασης, να «νομιμοποιήσει» τις άτυπες ΒΙ.ΠΕ της χώρας, καθώς οι 2 (δυο) μεγαλύτερες εξ αυτών, των Οινοφύτων και του Καλοχωρίου, υπάγονται σε αυτό καθεστώς.

Στα πλαίσια αυτά ζητώ από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να ξεκινήσουμε μια σειρά συζητήσεων (Περιφέρεια Θεσσαλίας, Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας, Δήμος Αλμυρού, Επιμελητήριο Μαγνησίας και επιχειρήσεις που εδρεύουν στην ΒΙ.ΠΕ Αλμυρού) διότι είναι μια ευνοϊκή συγκυρία ώστε να ενταχθεί και η ΒΙ.ΠΕ Αλμυρού σε αυτή την συζήτηση.

Για όσους δεν γνωρίζουνε την περιοχή της ΒΙ.ΠΕ Αλμυρού, βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αλμυρού και έχει τις εξής μεγάλες, μοναδικές δυνατότητες:

  1. Συνορεύει με το αεροδρόμιο κεντρικής Ελλάδος, το οποίο διαθέτει αεροδιάδρομο που μπορεί να εξυπηρετήσει πτήσεις cargo.
  2. Συνορεύει με το παραλιακό μέτωπο του Δήμου, στο οποίο υπάρχουν ήδη δύο ιδιωτικά ενεργά εμπορικά λιμάνια.
  3. Συνορεύει με τον αυτοκινητόδρομο Ε65 και συνδέεται με κόμβο αμεσότητας.

Οι δυνατότητες της περιοχής δεν περιορίζονται μόνο σαν ΒΙ.ΠΕ, αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε εμπορευματικό κέντρο (logistics), καθώς με μια μικρή προέκταση του δικτύου του ΟΣΕ, μπορεί να ενωθεί το αεροδρόμιο κεντρικής Ελλάδος (επιβατικό, εμπορικό) και η ΒΙ.ΠΕ Αλμυρού. Με αυτό τον τρόπο έχουμε όλους τους τρόπους μεταφοράς προϊόντων, συγκεντρωμένα σε μία περιοχή.

Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που αναφέρω, o νομός Μαγνησίας μπορεί να γίνει παγκόσμιος κόμβος μεταφοράς και ανάπτυξης».

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
7
=