ΑΛΜΥΡΟΣ

Εγκατάλειψη του παραλιακού μετώπου καταγγέλλει η «Εν Δράσει»

εγκατάλειψη-του-παραλιακού-μετώπου-583857

Η περιβαλλοντική οργάνωση Αλμυρού κάνει λόγο για «απαξία»

«Εγκατάλειψη του παραλιακού μετώπου» καταγγέλλει η περιβαλλοντική οργάνωση Αλμυρού «Εν Δράσει».

Το ενεργό μέλος της, Χρήστος Καραζούπης, λέει ότι «μπαίνοντας στο καλοκαίρι αναδεικνύεται εντονότερα η απαξία του τόπου από την τοπική, περιφερειακή και κεντρική διοίκηση».

«Μιλάμε για τη παραλία Αλμυρού σε όλο το μέτωπο, το μεγαλύτερο στη Μαγνησία και όχι μόνο, την παραλία στις Νηές οι οποίες είναι προσβάσιμες στον απλό πολίτη. Δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια να γίνουν οι παραλίες αυτές ελκυστικές στους επισκέπτες», σημειώνει.

Ενδεικτικά αναφέρει ότι «δεν υπάρχει μία ομπρέλα να προφυλαχθούν οι επισκέπτες από τον ήλιο, μία καρέκλα να καθίσουν, ένα μαγαζί να πιούνε έναν καφέ, ένα ποτό, με αποτέλεσμα οι δημότες να αναζητούν παραλίες εκτός δήμου και να επιβαρύνονται οικονομικά με επιπλέον δαπάνες».

«Σαν να μην έφθανε η απαξίωση», όπως λέει, «η πολυμήχανη

δημοτική αρχή ονειρεύεται και ναύσταθμο του πολεμικού ναυτικού στη παραλία Αλμυρού, ενώ γνωρίζει, ότι ανά πάσα στιγμή θέλουν να φορτώσουν τον Αλμυρό με οχλούσες δραστηριότητες μετακινώντας τις από το λιμάνι του Βόλου».

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι: «Θέλουν επίσης να κάνουν μετεγκατάσταση της ΑΓΕΤ στη Κεφάλωση».

Ο κ. Καραζούπης επιτίθεται στον δήμαρχο Αλμυρού. Ισχυρίζεται ότι «έχουν βγει δύο πορίσματα του Ελληνικού Δημοσίου ότι η έκταση 3.000 στρεμμάτων που προοριζόταν για γκολφ είναι δημόσια» και υποστηρίζει ότι «ο κ. Χατζηκυριάκος αντί να δώσει μάχη για την απόκτηση της έκτασης προς όφελος των πολιτών, επιτρέπει αισχροκέρδεια».

«Μας βλέπω, εάν δεν αντιδράσουμε, να έχουμε διέξοδο προς τη θάλασσα, νότια πέραν της Γλύφας και βόρεια πέραν του Αγιόκαμπου και να γίνουμε στόχος από αέρα και θάλασσα στο ενδεχόμενο μίας πολεμικής σύρραξης», σημειώνει, προτρέποντας τον δήμαρχο Αλμυρού «να κάνει κάτι για το θαλάσσιο μέτωπο», που, όπως υποστηρίζει, «ρημάζει και να αφήσει τις ανόητες σκέψεις για ναύσταθμους».

Ο ίδιος καλεί τη δημοτική αρχή «να προστατέψει τον τόπο από τους καλοθελητές. Να βοηθήσει να γίνει προσιτός αντί να βάλει ταφόπλακα στις ομορφιές του».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου