ΑΛΜΥΡΟΣ

Εφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Μποντός

εφυγε-από-τη-ζωή-ο-νικόλαος-μποντός-586906

Λύπη σκόρπισε στον Αλμυρό το άγγελμα θανάτου του Νικόλαου Μποντού, πατέρα της αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού Βόλου Γεωργίας Μπουντού – Τοκαλή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.

Ο 84χρονος αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας και τις τελευταίες μέρες χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Δυστυχώς, παρά τη φροντίδα των γιατρών, η υγεία του επιδεινώθηκε και σήμερα το πρωί εξέπνευσε στην Α’ Παθολογική Κλινική.

Ο Νικόλαος Μποντός ήταν αγρότης και καταγόταν από τον Αλμυρό. Διατηρούσε τις ρίζες του από τις παλιές σαρακατσάνικες οικογένειες και περνούσε τα καλοκαίρια του στα Άγραφα και τον χειμώνα στην Πέρδικα.

Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε μόνιμα στον Αλμυρό, όπου μεγάλωσε την οικογένειά του, στην οποία μετέδωσε τις σαρακατσάνικες αρχές και παραδόσεις, που τηρούσε πιστά.

Ηταν ένας άνθρωπος που διατηρούσε χαμηλό προφίλ και ήταν βαθιά θρησκευόμενος. Με την οικογένειά του μοιράστηκε πολύ όμορφες στιγμές.

Η αποχαιρετιστήρια ανάρτηση της αντιδημάρχου, που λέει ότι δεν θα τον ξεχάσει ποτέ, συγκλονίζει: «Αντίο, μπαμπά μου… Θα είσαι πάντα μέσα στην καρδιά μου… Η αγάπη δεν πεθαίνει, κρατάει ζωντανές τις μνήμες… Μνήμες αγάπης για όλα όσα μοιραστήκαμε ως οικογένεια και για όλα όσα μου δίδαξες. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ…», αναφέρει.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή 21 Μαΐου, στις 17:00, από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου