ΑΛΜΥΡΟΣ

Παράταση συμβάσεων συνολικά για 47 εργαζομένους

παράταση-συμβάσεων-συνολικά-για-47-εργα-593610

Κατά δύο μήνες αποφάσισε ο δήμαρχος Αλμυρού

Παράταση δύο μηνών αποφάσισε ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος για τις συμβάσεις απασχόλησης 47 εργαζομένων σε διάφορες Υπηρεσίες του δήμου Αλμυρού. Πρόκειται για εργαζόμενους σε πρόγραμμα με κοινωφελή χαρακτήρα.

Κατά κύριο λόγο εργάζονται στην Καθαριότητα και το Πράσινο, ενισχύοντας σημαντικά τα κενά που υπάρχουν στους εν λόγω τομείς, ιδιαίτερα ενόψει καλοκαιριού που οι ανάγκες αυξάνονται.

Το μισθολογικό τους κόστος και οι ασφαλιστικές τους εισφορές καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ.

Η παράταση της απασχόλησής τους έγινε στο πλαίσιο της προώθησης της απασχόλησης 36.500 ατόμων σε δήμους και περιφέρειες.

Η αξιοποίηση των εργαζομένων είναι πολύτιμη στις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου. Ο αντιδήμαρχος, Λεωνίδας Βούλγαρης, επισήμανε ότι χωρίς την ανανέωση των συμβάσεων θα ήταν δύσκολη η προετοιμασία των παραλιών και των κοινόχρηστων χώρων.

Στην καθαριότητα οι μόνιμοι υπάλληλοι είναι 56, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τα απορριμματοφόρα, την καθαριότητα, το πράσινο. Με την ανανέωση παραμένουν στο δυναμικό της 24 εργαζόμενοι.

Προετοιμασία

Ο εξωραϊσμός των παραλιών είναι σε πλήρη εξέλιξη από τις Υπηρεσίες. Ο κ. Βούλγαρης ενημέρωσε ότι αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες στο Αχίλλειο. Ηδη έχει γίνει η προετοιμασία στην παραλία Αλμυρού, τη Μιτζέλα, τις Νηές, τον Πτελεό και το Αχίλλειο.

Τα συνεργεία επισκευάζουν τα αποδυτήρια και ομπρέλες, ενώ όπου απαιτείται τοποθετούνται καινούργια. Εκτιμάται ότι τέλος του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

«Αρχές Ιούνη θα είμαστε καθόλα πανέτοιμοι με την οργάνωση των παραλιών μας, οι οποίες θα μπορούν να υποδεχτούν τους δημότες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου