ΑΛΜΥΡΟΣ

Εξορμήσεις ενημέρωσης του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας ενόψει του εορτασμού της Πρωτομαγιάς

εξορμήσεις-ενημέρωσης-του-συνδικάτο-608162

Στα πλαίσια των αυριανών απεργιακών συγκεντρώσεων για τον αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στο Βόλο και στον Αλμυρό, συνεχιστήκαν και σήμερα οι εξορμήσεις των μελών του Συνδικάτου με τον πρόεδρό του Κώστα Στεργίου, στην περιοχή του Αλμυρού στην Χαλυβουργία SOVEL A.E. όπου στην πύλη του εργοστασίου το πρωί έγινε ανοιχτή παρέμβαση με τη συνοδεία ηχητικής εγκατάστασης που έπαιζε τραγούδια αφιερωμένα στην Πρωτομαγιά μαζί με το κάλεσμα προς τους εργαζομένους της νυχτερινής και της πρωινής βάρδιας για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη 6 Μαΐου στο Βόλο, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 6:00 μ.μ. και την αντίστοιχη στον Αλμυρό, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, στις 6:30 μ.μ.

Το κάλεσμα του Συνδικάτου επισήμαινε ότι, «έναν αιώνα μετά την κατάκτηση του 8ωρου στη χώρα μας και 135 χρόνια από την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο, Κυβέρνηση και εργοδοσία έρχονται να ανατρέψουν όλα όσα ξέραμε γύρω από τον εργάσιμο χρόνο και τα δικαιώματα μας.

Με νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει το υπουργείο Εργασίας καταργείται το 8ωρο, θεσπίζεται η 10ωρη δουλειά, μπαίνουν νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση. Στόχος τους; Να μπορούν ανενόχλητα οι εργοδότες να αυξάνουν τα κέρδη τους πατώντας πάνω στα ισοπεδωμένα δικαιώματά μας».

Η εξόρμηση συνεχίστηκε το μεσημέρι στη Α’ Βιομηχανική Ζώνη, στις εταιρίες «Συστήματα Αμυντικών Οχημάτων Ελλάς Α.Ε (HDVS)» και στην «ΣΗΛΜΑΝ ΑΕ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου