ΑΛΜΥΡΟΣ

Επενδυτικό δάνειο για τα δίκτυα ύδρευσης σε Ανάβρα και Αλμυρό

επενδυτικό-δάνειο-για-τα-δίκτυα-ύδρευ-617685

Εγκρίθηκαν οι όροι επενδυτικού δανείου για την εκτέλεση του έργου «Αντικατάσταση Εξωτερικού Δικτύου Υδρευσης Ανάβρας –αντικατάσταση αγωγών αμιαντοσωλήνων σε τμήματα δικτύου ύδρευσης της πόλης του Αλμυρού», το οποίο έχει ενταχθεί στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης».

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Αλμυρού, το επενδυτικό δάνειο είναι ύψους 3.000.000 ευρώ με σταθερό επιτόκιο 1,91% από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και 3,10% για το 25% από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Η διάρκεια εξόφλησης του δανείου είναι 15 χρόνια. Η κάλυψη κάθε είδους εξόδου και λοιπών δαπανών συνομολόγησης και εξόφλησης γίνεται από το Εθνικό ή συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε). Στις δανειακές συμβάσεις περιλαμβάνεται ρήτρα εκχώρησης εσόδων εκ μέρους του δικαιούχου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σε περίπτωση μη ορθής και σύννομης χρήσης των πόρων του προγράμματος.

Με την αντικατάσταση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Ανάβρας, θα εξασφαλισθεί η επίλυση χρόνιων προβλημάτων, όπως αυτά της επάρκειας, των συχνών βλαβών, της παλαιότητας του δικτύου, της άμεσης αποκατάστασης των βλαβών, της εξοικονόμησης πόρων.

Επίσης, με την αντικατάσταση των αγωγών του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αλμυρού, θα εξασφαλισθεί η ορθολογική και βιώσιμη διαχείρισή τους καθώς οι αμιαντοτσιμεντοσωλήνες δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες ύδρευσης της πόλης.

Πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων

Στο μεταξύ, η ΔΕΥΑ Αλμυρού προχώρησε σε απευθείας ανάθεση έργου για την πρόσβασή της στη βάση δεδομένων www.npid.gr, η οποία καλύπτει όλα τα θέματα που αφορούν στις δημοτικές επιχειρήσεις.

Μέσω της πρόσβασής της θα έχει καθημερινή, συνεχής και αδιάλειπτη ανανέωση των περιεχομένων ανάλογα με τις αλλαγές, που επέρχονται στο νομικό καθεστώς, που διέπει τη λειτουργία των δημοτικών επιχειρήσεων.

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα εκσυγχρονισμού της επιχείρησης μετά την ένταξή της στο διατραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ. Οι δημότες έχουν πλέον την παροχή δυνατότητας εξόφλησης των οφειλών στην οποιαδήποτε τράπεζα συνεργασίας των πολιτών.

Ακόμη, έχουν τη δυνατότητα να εξοφλούν τις οφειλές τους μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΥΑ Αλμυρού καταχωρώντας σε συγκεκριμένη πλατφόρμα τα στοιχεία της κάρτας τους.

Για κάθε πληρωμή, η Δημοτική Επιχείρηση θα χρεώνεται επιπλέον 0,04€ ανά συναλλαγή (+ΦΠΑ), ποσό το οποίο καταβάλλεται εξ ολοκλήρου στην εταιρεία ΔΙΑΣ και αφορά στην εκκαθάριση των πληρωμών από όλες τις Τράπεζες.

Στους επόμενους λογαριασμούς των δημοτών θα υπάρχει σχετική ενημέρωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου