ΑΛΜΥΡΟΣ

Εκσυγχρονίζεται η ΔΕΥΑ Αλμυρού

εκσυγχρονίζεται-η-δευα-αλμυρού-628079

Εξόφληση λογαριασμών ηλεκτρονικά για τους 12.000 περίπου καταναλωτές

Εκσυγχρονίζεται η ΔΕΥΑ Αλμυρού, εντάσσοντας τη νέα ψηφιακή τεχνολογία στην εξόφληση λογαριασμών, με στόχο τη διευκόλυνση των 12.000 καταναλωτών, που καλύπτει.

Με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Αλμυρού η διαδικασία είσπραξης οφειλών από τους δημότες θα γίνεται πλέον με την αξιοποίηση των νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών που προσφέρονται από το τραπεζικό σύστημα. Συγκεκριμένα, μέσω της ένταξης στο σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών ΔΙΑΣ, οι δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις πληρωμές τους μέσω τράπεζας, χωρίς να χρειάζεται η εξόφλησή τους με φυσική παρουσία.

Η διαδικασία ηλεκτρονικής πληρωμής θα αρχίσει, εκτός απροόπτου, αρχές του ερχόμενου Ιουνίου, με τις απαραίτητες διαδικασίες να βρίσκονται σε εξέλιξη. Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αλμυρού Τάσος Δεληζήσης, «ο εκσυγχρονισμός είναι το Α και το Ω σε μια υπηρεσία, προκειμένου να εξυπηρετείται ο πολίτης, ειδικά στην περίοδο του κορονοϊού». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά οι πληρωμές, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα με τον κορονοϊο, τις μετακινήσεις».

Ενα ακόμη βήμα μπροστά από τη ΔΕΥΑ Αλμυρού, με τον πρόεδρο να επισημαίνει ότι «οι ψηφιακές υπηρεσίες έχουν μπει πλέον στη ζωή μας, από μικρής ηλικίας άτομα μέχρι και μεγάλους».

Με το νέο ψηφιακό σύστημα που θα εφαρμοστεί, οι πληρωμές θα πραγματοποιούνται μέσω μοναδικού ειδικού κωδικού πληρωμής, ο οποίος θα αναγράφεται στα νέα ειδοποιητήρια που θα εκδίδονται από τη Δ.Ε.Υ.Α. Αλμυρού. Με αυτό τον τρόπο οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλούν τα τιμολόγια με όλους τους διαθέσιμους τρόπους, όπως μετρητά, χρέωση τραπεζικού λογαριασμού, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, e-baking και phonebaking.

Οι εισπράξεις από όλες τις τράπεζες, μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ, θα συγκεντρώνονται σε έναν και μοναδικό τραπεζικό λογαριασμό της ΔΕΥΑ Αλμυρού, στην τράπεζα συνεργασίας της, ενώ το αρχείο πληρωμών, θα αποστέλλεται καθημερινά από τη ΔΙΑΣ Α.Ε. στη ΔΕΥΑ, έτσι ώστε άμεσα να γίνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες από πλευράς της Οικονομικής Υπηρεσίας της Δ.Ε.Υ.Α. Αλμυρού. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα σε κάθε οφειλέτη να εξοφλεί τις οφειλές του μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΥΑ Αλμυρού καταχωρώντας σε συγκεκριμένη πλατφόρμα τα στοιχεία της κάρτας του.

Παράλληλα οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλούν τις οφειλές τους μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΥΑ Αλμυρού, καταχωρώντας σε συγκεκριμένη πλατφόρμα τα στοιχεία της κάρτας τους, υιοθετώντας το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η υπηρεσία του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι ένα καινοτόμο ηλεκτρονικό εργαλείο διαχείρισης συναλλαγών 3DS και λειτουργεί μέσω ενός απλού υπολογιστή ή «έξυπνης συσκευής» με σύνδεση στο internet.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου