ΑΛΜΥΡΟΣ

Ζεστό φαγητό σε απόρους της επαρχίας Αλμυρού

ζεστό-φαγητό-σε-απόρους-της-επαρχίας-α-628091

Στήριγμα για δεκάδες οικογένειες

Πλούσιο το φιλανθρωπικό έργο αναπτύσσουν οι ενοριακοί ναοί της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού, προσφέροντας γιορτινό γεύμα αγάπης σε περισσότερες από 100 άπορες οικογένειες και μοναχικούς ηλικιωμένους. Συγκεκριμένα, θα διανεμηθούν πασχαλινά δέματα με ψητό αρνί, κόκκινα αβγά, τσουρέκι και όλα τα απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι από τους ιερούς ναούς Κοιμήσεως Θεοτόκου Ευξεινούπολης και Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, με τη φροντίδα των αντίστοιχων Σπιτιών Γαλήνης.

Συνολικά 20 άπορες οικογένειες υποστηρίζει το Σπίτι Γαλήνης στην Ευξεινούπολη και 80, περίπου, η αντίστοιχη δομή του Αγίου Δημητρίου, συνεχίζοντας το έργο προσφοράς και ενόψει Πάσχα. Η συγκεκριμένη γιορτινή πρωτοβουλία υλοποιείται κάθε χρόνο, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Γιαννιός, εφημέριος στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ευξεινούπολης.

Παράλληλα, θα μοιραστούν δέματα με τρόφιμα στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας. Το κοινωνικό παντοπωλείο του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Αλμυρού θα διανείμει τρόφιμα σε 65 οικογένειες, τις οποίες στηρίζει σε εβδομαδιαία βάση, ενώ οι ιεροί ναοί Κοιμήσεως Θεοτόκου Ευξεινούπολης και Αγίου Δημητρίου Αλμυρού θα μοιράσουν τρόφιμα σε 100 περίπου οικογένειες. Στόχος είναι να μη μείνει καμία οικογένεια χωρίς τα αναγκαία, με τον π. Γεώργιο να υπογραμμίζει ότι δίνονται βοήθεια και διαρκής στήριξη στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

Ζεστό φαγητό προσφέρουν καθημερινά τα Σπίτια Γαλήνης σε δεκάδες άπορα άτομα κάθε ηλικίας, φροντίζοντας με τη δέουσα διακριτικότητα όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίζουν ούτε τα αναγκαία για το καθημερινό τραπέζι.

Δεκάδες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες συνεχίζονται ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του π. Γεώργιου Μπέκα, αρχιερατικού επιτρόπου της επαρχίας Αλμυρού, και των εθελοντών που τις πλαισιώνουν.

Στήριγμα για 100 και πλέον άπορα παιδιά η τοπική Εκκλησία που αγκαλιάζει με διακριτικότητα κάθε περίπτωση και κάθε πρόβλημα, χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τον κοινωνικό περίγυρο.

Πλούσιο το φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας, που αγκαλιάζει άνεργους κάθε ηλικίας, χαμηλοσυνταξιούχους, άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά ή άλλα προβλήματα, με την συγκινητική συμπαράσταση των ενοριτών και των κατοίκων της περιοχής γενικότερα, που προσφέρουν τρόφιμα για την κάλυψη των αναγκών των ενοριακών συσσιτίων και των δομών που απευθύνονται στους απόρους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου