ΑΛΜΥΡΟΣ

Βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο στον Δήμο Αλμυρού

βελτιώσεις-στο-οδικό-δίκτυο-στον-δήμο-628103

Παρεμβάσεις ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή, με πόρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σημαντική η αποκατάσταση του οδικού δικτύου στο τμήμα Μαυρόλοφος – Φυλάκη – Πέρδικα, που περιλαμβάνει εργασίες για την ενίσχυση βάθρων και πρανών, παρεμβάσεις σε παλαιά οδοστρώματα και νέες ασφαλτοστρώσεις.

Εξίσου σημαντικά έργα η οριοθέτηση διευθέτησης του Ξηριά σε μήκος 2 χιλιομέτρων με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση κατασκευής του έργου, καθώς επίσης δύο κυκλικοί κόμβοι, ένας στην είσοδο της πόλης και ένας στην είσοδο της Ευξεινούπολης, που θα βελτιώσουν σημαντικά την κυκλοφορία.

Κομβικής σημασίας και η κατασκευή τριγωνικής τάφρου στην Αναύρα, με ασφαλιστικές εργασίες σε Σούρπη και Πτελεό, οι τακτικοί καθαρισμοί ρεμάτων, η μελέτη κατασκευής πεζοδρομίων στο επαρχιακό δίκτυο του Κροκίου, ενώ έπεται συνέχεια με παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα της περιοχής.

O πρώτος κυκλικός κόμβος θα κατασκευαστεί στη διασταύρωση των οδών Ευξεινουπόλεως και Ηρώων Πολυτεχνείου, που αποτελεί την είσοδο στον οικισμό της Ευξεινούπολης από τον Αλμυρό και ο δεύτερος στη διασταύρωση των οδών Παύλου Μελά και Βασιλέως Παύλου, που αποτελεί την κύρια είσοδο στην περιοχή του κέντρου του Αλμυρού για τα οχήματα που εισέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Η ανάγκη για τη μελέτη βελτίωσης της υφιστάμενης ισόπεδης διασταύρωσης προέκυψε από το χαμηλό επίπεδο οδικής ασφάλειας που παρέχει στους χρήστες της, οδηγούς, πεζούς και ποδηλάτες. Η κατασκευή ισόπεδου κυκλικού κόμβου θα συνεισφέρει στη σημαντική βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής ικανότητας της συμβολής και κρίνεται απαραίτητη δεδομένου ότι η γεωμετρία της υφιστάμενης ισόπεδης διασταύρωσης και η ελλιπής οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση ευθύνεται για τις αυξημένες ταχύτητες, την περιορισμένη ορατότητα και τελικά για τα ατυχήματα που προκύπτουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου