Στείρωση 100 αδέσποτων ζώων στον Δήμο Αλμυρού

Τελευταία ενημέρωση: 2021-04-11, 12:06:15
Μέριμνα από τη δημοτική αρχή Αλμυρού για τη διαχείριση και τον έλεγχο των αδέσποτων ζώων
Στείρωση 100 αδέσποτων ζώων στον Δήμο Αλμυρού

 Με τη βοήθεια κλιμακίου ειδικών από την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας 

Στον Αλμυρό βρίσκεται κλιμάκιο 25 κτηνιάτρων της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας (Ε.Δ.Κ.Ε.), προκειμένου σε συνεργασία με τον Κτηνιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και τις υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού να προβούν στη στείρωση 100 περίπου αδέσποτων ζώων.

Στη δράση αυτή παρίσταται τόσο ο διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Παντελής Καταραχιάς, όσο και οι δύο συμβεβλημένοι με τον Δήμο Αλμυρού κτηνίατροι κ.κ. Γερογιάκομος και Διαμαντής, οι οποίοι θα διαθέσουν τα ιατρεία τους για τη διαχείριση της κατάστασης, καθώς προβλέπεται να λειτουργήσουν 10 χειρουργικά τραπέζια επεμβάσεων, με την τήρηση όλων των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες τέτοιου είδους που λαμβάνουν χώρα σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς σπάνια έχει επιχειρηθεί ιατρική παρέμβαση σε τόσο μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων.

Στη διαδικασία θα συνδράμουν με τις δυνάμεις τους τόσο ο Φιλοζωικός Σύλλογος όσο και μεμονωμένοι φιλόζωοι.

Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων είναι ένα από τα πιο σημαντικά της καθημερινότητας στον Δήμο Αλμυρού και χρονίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε βάθος πολλών ετών.

Ο Δήμος Αλμυρού, εξαντλεί συστηματικά κάθε περιθώριο που του παρέχουν το υπάρχον νομικό πλαίσιο, οι διαθέσιμοι υλικοί πόροι και οι δυνατότητές του, προκειμένου αυτό το πρόβλημα να επιλυθεί οριστικά και να πάψουν να υφίστανται εικόνες και καταστάσεις που δεν τιμούν καμιά πολιτισμένη κοινωνία.

Ο Δήμος Αλμυρού, καλεί τους δημότες του να σταθούν αρωγοί στη μεγάλη προσπάθεια για περιορισμό των αδέσποτων ζώων, απευθύνοντας έκκληση να αντιμετωπίζεται όχι αβασάνιστα, μα με την δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα η υιοθεσία κάθε ζώου συντροφιάς.

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
3
=