Ενισχύθηκαν με τρόφιμα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Τελευταία ενημέρωση: 2021-04-11, 11:04:08
Ενισχύθηκαν με τρόφιμα από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

Επιπλέον στήριξη από τον Δήμο στους άπορους πολίτες   

Δεκάδες άποροι ωφελήθηκαν από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους ΤΕΒΑ την περασμένη Δευτέρα που πραγματοποιήθηκε η διανομή τροφίμων.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ατομικής προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Προσφέρθηκαν ζυμαρικά, ρύζι, φασόλια, φακές, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, ελαιόλαδο, κοτόπουλο, τυρί φέτα και πατάτες.

Επρόκειτο για τη δεύτερη ενίσχυση με τρόφιμα καθώς είχε προηγηθεί διανομή τα Χριστούγεννα.

Εκτιμάται ότι οι ωφελούμενοι ανήλθαν περίπου στους 200.

Παράλληλα με τις προαναφερόμενες δράσεις η κοινωνική συνδρομή του δήμου είναι διαρκής με τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα».

Οι κοινωνικές δομές φροντίζουν καθημερινά αρκετές οικογένειες στην περιοχή του Αλμυρού που βιώνουν την οικονομική κρίση με το χειρότερο πρόσωπό της και χρήζουν βοήθειας. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου εξυπηρετούν περίπου 300 οικογένειες από τις δομές που λειτουργούν στον δήμο, και συγκεκριμένα: 80 από τη «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας», 120 από το «Βοήθεια στο Σπίτι Αλμυρού», 50 από το «Βοήθεια στο Σπίτι Σούρπης» και 50 από το «Βοήθεια στο Σπίτι Πτελεού».

Οι παραπάνω δομές είναι στελεχωμένες από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλεύτριες και οικιακούς βοηθούς, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους με εχεμύθεια και απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου.

Παράλληλα στα γραφεία, γίνονται αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), αλλά υλοποιούνται και δράσεις όπως το ΤΕΒΑ, με διανομή τροφίμων στους δικαιούχους.

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=