Στείρωση 100 αδέσποτων ζώων στον Αλμυρό

Τελευταία ενημέρωση: 2021-04-09, 11:14:08
Στείρωση 100 αδέσποτων ζώων στον Αλμυρό

 

Στον Αλμυρό θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο 10 και11 Απριλίου κλιμάκιο 25 κτηνιάτρων της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας, προκειμένου σε συνεργασία με τον Κτηνιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και τις υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού να προβούν στη στείρωση εκατό περίπου αδέσποτων ζώων εντός του διημέρου.

Στη δράση αυτή θα παρίσταται τόσο ο Δ/ντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ. Π. Καταραχιάς, όσο και οι δύο συμβεβλημένοι με τον Δήμο Αλμυρού κτηνίατροι οι κ.κ. Γερογιάκομος και Διαμαντής), οι οποίοι θα διαθέσουν τα ιατρεία τους για τη διαχείριση της κατάστασης, καθώς προβλέπεται να λειτουργήσουν 10 χειρουργικά τραπέζια επεμβάσεων, με την τήρηση όλων των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στη διαδικασία θα συνδράμουν με τις δυνάμεις τους τόσο ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος όσο και μεμονωμένοι φιλόζωοι.

Όπως επισημαίνεται από την δημοτική αρχή, «πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες τέτοιου είδους που λαμβάνουν χώρα σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς σπάνια έχει επιχειρηθεί ιατρική παρέμβαση σε τόσο μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων.

Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων είναι ένα από τα πιο σημαντικά της καθημερινότητας στον Δήμο Αλμυρού και χρονίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε βάθος πολλών ετών.

Ο Δήμος Αλμυρού, εξαντλεί συστηματικά κάθε περιθώριο που του παρέχουν το υπάρχον νομικό πλαίσιο, οι διαθέσιμοι υλικοί πόροι και οι δυνατότητές του, προκειμένου αυτό το πρόβλημα να επιλυθεί οριστικά και να πάψουν να υφίστανται εικόνες και καταστάσεις που δεν τιμούν καμιά πολιτισμένη κοινωνία».

Ο Δήμος Αλμυρού, καλεί τους δημότες του να σταθούν αρωγοί στη μεγάλη προσπάθεια για περιορισμό των αδέσποτων ζώων, απευθύνοντας έκκληση να αντιμετωπίζεται όχι αβασάνιστα, μα με την δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα η υιοθεσία κάθε ζώου συντροφιάς.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
6
=