ΑΛΜΥΡΟΣ

Διαμαρτυρία για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Αλμυρού

διαμαρτυρία-για-τα-προβλήματα-του-κέν-642238

Κινητοποίηση έξω από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από τον Αγροτικό Σύλλογο Αλμυρού και την ομάδα γυναικών Αλμυρού με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Υγείας και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για πανελλαδική δράση σωματίων, συλλόγων, φορέων και εργατικών κέντρων.

Τα αιτήματα που προέβαλαν οι διοργανωτές της κινητοποίησης είναι:

  • Άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας (χειρουργείων, κλινών ΜΕΘ, εργαστηρίων κ.λπ.) και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημία. Άμεση επίταξη των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων για τη δωρεάν διενέργεια μαζικών τεστ μοριακού ελέγχου.
  • Άμεση επάνδρωση σε οδηγούς ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.
  • Άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Καμία απόλυση! Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με δημιουργία νέων Κέντρων Υγείας, πλήρως στελεχωμένων και εξοπλισμένων.
  • Εξασφάλιση των απαραίτητων μέσων και μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ για όλο το λαό από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Εντοπισμός – απομόνωση κρουσμάτων, ιχνηλάτηση των επαφών τους και καταγραφή των επιδημιολογικών δεδομένων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου